Tossa va pagar "per error" mútues mèdiques privades a vuit policies locals i tots els familiars PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 30 abril de 2011
Agències

Regidors de l'ajuntament insten a rectificar l´error de les mútues per no cometre ´prevaricació greu´

Un error burocràtic ha provocat que l'Ajuntament de Tossa hagi estat pagant, durant 18 anys, mútues mèdiques privades a vuit agents de la Policia Local i a tots els membres de les seves famílies. Una despesa que ascendiria a una mitjana d'uns 24.000 euros anuals, un total de més de 400.000 euros pagats per error i sense possibilitat d'ésser recuperats.

Un fet que ha posat al descobert l'equip de recursos humans de l'Ajuntament; s'ha de rectificar, segons el grup municipal del PSC de Tossa, a l'oposició. I per això, insta l'alcaldessa Imma Colom i el regidor Joan Antoni Hervias a "rectificar urgentment els errors detectats seguint l'informe del cap de recursos humans", ja que segons el parer de la cap del PSC, Pilar Mundet, "els responsables que coneixen oficialment una irregularitat i no actuen, cometen un delicte de prevaricació greu". I a banda, reclama que abans que s'acabi el mandat, Colom "tingui la decència de pagar els endarreriments salarials que es deuen als treballadors municipals des del 2007". I afegeix que cal regularitzar la figura del Cap de Recursos humans.

Una auditoria efectuada entre 2007 i 2008 a instàncies de l'equip de govern de CiU per avaluar l'estat dels comptes i l'eficàcia financera del govern anterior, format per PSC i ERC, ja va posar en evidència que administrativament el consistori tossenc no destaca per la seva diligència i organització. Molts dels ítems a avaluar durant l'auditoria no van poder ser correctament sospesats ja que els auditors no van poder accedir a informació clara. L'àrea de recursos humans ha descobert recentment un nou punt negre en l'organització: el pagament indegut de les mútues respon a què hi havia un error en la data d'alta dels policies com a funcionaris de l'Ajuntament.

Els vuit policies van ésser assimilats com a funcionaris de ple dret l'u de setembre de 1993. Fins aquell moment eren personal contractat i l'aparició de la llei de policies locals del 1991 precisava que el personal que abans d'aquesta data prestava serveis policials havia o bé ser assimilat com a funcionari, en cas de gaudir de suficient antiguitat, o bé enviat a l'acadèmia de policia (avui dia Institut de Seguretat Pública de Catalunya). Però la data límit per a què el personal fos adscrit automàticament a la categoria de funcionari era el 31 de març de 1993. Els registrats com a funcionaris abans d'aquesta data conservarien, entre d'altres, el privilegi de comptar amb una mútua privada pagada pel consistori. Com que els vuit policies tossencs van ésser registrats posteriorment a aquesta data, no haurien d'haver comptat amb aquest servei. El cas és que els policies sí prestaven servei -com a personal laboral, no com a funcionari- abans del 31 de març de 1991, i d'aquí l'error que ara cal subsanar.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Tossa va pagar "per error" mútues mèdiques privades a vuit policies locals i tots els familiars
Go to top of page