SOS racisme torna a denunciar tots els cossos per discriminació PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 30 abril de 2011
Redacció │ Barcelona

Una de cada tres denúncies que ha estudiat l'entitat ha estat protagonitzada per cossos de seguretat - CME suma un 48%, GUB i PLs 24% i CNP 10%

L'informe, elaborat amb les dades del Servei d'Atenció i Denuncia per a les Víctimes de Racisme i Xenofòbia (SAID) de l'entitat, assenyala que el 60% d'aquestes agressions són físiques, mentre que el 40% provenen d'insults o amenaces. "Les nostres dades són una petita mostra no extrapolable", ha reconegut la portaveu de l'entitat, Alba Cuevas, i ha precisat que van rebre 615 denúncies, de les quals es van fer càrrec de 217 -xifra sobre la qual es basa l'informe-.

Tot i això, ha recalcat que el nombre de denúncies ha crescut, i ha assegurat que "el discurs de l'odi està més present que anys anteriors".

Entre els particulars han augmentat també les queixes per racisme, que suposen un 24,8% del total de casos i de les quals gairebé la meitat --un 44%-- són agressions físiques entre veïns o al carrer, doblant la xifra del 2009.

La via penal s'ha convertit en la més recorreguda per la institució per evidenciar els actes racistes: el 79% de les agressions particulars acaben en via penal, el 68% de les agressions per part de la seguretat pública tenen el mateix final de la mateixa manera que ocorre amb les accions d'"extrema dreta", de les quals la totalitat de les seves iniciatives són recorregudes per aquesta via.

Cuevas ha lamentat a més la debilitat de la justícia per combatre aquestes accions així com la derogació del Codi Ètic de la Policia per part del Govern.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow SOS racisme torna a denunciar tots els cossos per discriminació
Go to top of page