Compartir patrullatge a Anglaterra o integració de policies al Sheriff a USA, solucions a la crisis PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 28 abril de 2011
Redacció │ Barcelona

"Considerant la integració no mirem només al cost econòmic, es tracta de qualitat de servei i de manteniment de múltiples policies a llarg termini" explica l'alcaldessa de West Palm Beach a Florida

Image

FOTO: Els vehicles policials ja porten els escuts dels dos cossos dels comtats de Bedfordshire i Hertfordshire: ara el patrullatge és integrat als dos territoris.

Moviments de fitxes arreu. Els pressupostos per aquest any i els propers no quadren, i comencen aflorar decisions que van més enllà d'una retallada salarial. Les autoritats locals a Anglaterra i als Estats Units es plantegen assolir l' excel·lència i l'eficiència en la prestació d'un dels serveis públics més importants i visibles per a la ciutadania: els cossos de policia. El propòsit de les diferents administracions implicades és clar: zero duplicitats.

El que fins ara no podia ser, ja fos per resistències corporatives o per la seva dificultat, serà ara, i abans de que acabi a l'any. Almenys així ho han anunciat els responsables polítics i comandaments policials de diferents comtats anglesos.

Segons recull la BBC, si bé anteriorment alguns comtats ja s'havien unit per compartir serveis administratius o tecnològics, Bedfordshire i Hertfordshire han estat els primers en optar per crear una Divisió de Trànsit única per als dos territoris, a banda d'unificar el patrullatge per aquest dos comtats i la Unitat canina. Tot i que en aquests territoris ja existia una única policia, s'han decidit a sumar els esforços amb el comtat veí i es disposarà dels efectius de prevenció i reacció, amb independència del cos al que pertanyin.

Amb la mesura s'aconseguirà un estalvi de més de 700.000 Lliures i s'aconseguirà reduir l'impacte de les retallades de personal i material que han patit els dos cossos de policia anglesos.

West Palm Beach: considera traspassar una plantilla de 392 agents a l'oficina del Sheriff del Comtat

Als Estats Units, en declaracions a la cadena de televisió ABC, l'alcaldessa de West Palm Beach, afirma que no considerar la integració de la policia seria estúpid. "No mirem només al cost econòmic, es tracta de qualitat de servei i de manteniment de vàries policies a llarg termini" ha explicat Jeri Muoio.

La decisió encara no ha estat presa, i hi ha certes resistències en associacions de veïns, mentre que l'Oficina del Sheriff és favorable i els sindicats ho consideren imprescindible.

L'Ajuntament calcula que estalviarà entre 3 i 5 milions de dolars anuals, i que podrà dedicar a altres polítiques públiques a l'hora que aconseguirà una major eficiència al quedar un únic cos com a resultat de la fusió.

En els darrers mesos s'han completat integracions de policies locals als Sheriffs de Dade County (Miami Dade) i Jacksonville.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Compartir patrullatge a Anglaterra o integració de policies al Sheriff a USA, solucions a la crisis
Go to top of page