Un sistema únic de policia a BCN estalviaria la retallada anual de 24m€ de l'Hospital Clínic PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 21 abril de 2011
Redacció │ Barcelona

Aquí es necessiten dos policies per fer el que fa un a Alemanya, Bèlgica o els Països Baixos - Comandaments i polítics reconeixen que un únic cos de policia seria més eficient econòmicament com més eficaç en la lluita contra incivisme i la delinqüència

Image

Costos de lloguer de comissaries, per any i dependència
Taula de desplegament

Aquesta estimació no inclou les despeses complementàries en concepte coordinació i sales operatives per intercomunicar els dos cossos ni el material i armament corresponent a cada policia.

Actualment tenim una doble xarxa de comissaries sense que respongui a un pla d'equipament policials ni a necessitats reals. Una doble estructura de comandament i plantilles, amb dobles retribucions per prestar el servei bàsic de policia, des dels patrullers als Intendents-Caps -amb retribucions de fins a 80.000 euros anuals. Dobles taxes d'absentisme, del 10% a cada cos. Policies dels dos cossos fent simultàniament proximitat, vigilància dels espais públics i resposta a emergències. Tot i el dèficit de recursos policials, els patrullatges es superposen, creant duplicitats i desatencions.

L'estalvi calculat equival a la retallada prevista per a l'Hospital Clínic de Barcelona (24m€), el més important de la ciutat. La retallada de 24 milions suposa reduir un 10% l'activitat als quiròfans i perdre 91 llits. A més, durant els mesos d'estiu, hi haurà disponibles entre 100 i 150 llits menys que la resta de l'any. També es preveu tancar el dispnesari d'urgències del carrer de València.  

Costos lloguers de comissaries Costos de renting Taula de desplegament

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Un sistema únic de policia a BCN estalviaria la retallada anual de 24m€ de l'Hospital Clínic
Go to top of page