La policia municipal de Salt treballarà dues hores i mitja menys però mantindrà el salari PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 20 abril de 2011
Agències

Els policies municipals de Salt, al Gironès, reduiran la jornada laboral i treballaran dues hores i mitja menys per setmana, però mantenint el mateix salari. Això es va acordar en un ple municipal ahir a la nit, malgrat el vot en contra del grup de CiU. L'alcaldessa socialista, Iolanda Pineda, ho justifica al·legant que la policia local de Salt és un dels cossos que té més feina i que més mal pagat està de l'entorn. A més, considera que això donarà més estabilitat i professionalitat de la plantilla.

El ple de Salt va aprovar dilluns reduir la jornada laboral dels agents de la policia local 2,5 hores a la setmana sense cap contrapartida salarial. Aquesta mesura, gràcies a la qual els agents passaran de treballar 40 hores a la setmana a treballar-ne 37 i mitja, es tira endavant, segons va explicar l'alcaldessa, Iolanda Pineda, per millorar la professionalitat dels agents del cos. Segons Pineda, Salt ha vist durant temps com fugien agents cap a altres municipis veïns, on trobaven millors sous i menys feina pel que fa a la conflictivitat ciutadana. La mesura pretén aconseguir que els agents, als quals s'han pagat els cursos de formació, triïn quedar-se a Salt, evitar per tant l'excessiva mobilitat de la plantilla i augmentar, d'aquesta manera, la professionalitat del cos.

La proposta es va aprovar amb els vots a favor dels dos grups del govern, PSC i ERC, l'abstenció del regidor del PP i el vot en contra dels regidors de CiU i d'Independents per Salt. Els grups de l'oposició van sostenir que aquesta mesura representa, en hores, la disminució efectiva als carrers del municipi de quatre agents al llarg del mes i, per tant, un empobriment de la seguretat. Pineda va negar que es deixi de cobrir cap torn i va assegurar que la seguretat no se'n ressentirà. El portaveu del grup de CiU a l'oposició, Jaume Torramadé, va dir que la mesura suposa de fet “un augment de sou per als agents, que cobraran igual per treballar menys hores”. El regidor va preguntar si les hores que es deixaran de fer s'hauran de cobrir amb hores extraordinàries, implicant d'aquesta manera que els agents cobraran més per treballar les mateixes 40 hores que treballaven fins ara.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow La policia municipal de Salt treballarà dues hores i mitja menys però mantindrà el salari
Go to top of page