Interior diu no a compartir canals de ràdio amb les policies gironines PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 09 abril de 2011
Agències

Denúncia durant la presentació de la memòria del 2010 dels cossos municipals de Girona

Image

Les policies locals gironines han recollit durant el 2010 16.551 denúncies, unes 4.000 més que durant l'any anterior. Això no vol dir que hagin incrementat molts els delictes, l'increment global és del 0,5%, sinó que més ciutadans han optat per utilitzar aquesta finestreta. Els caps de les policies locals han aprofitat la presentació de la memòria per reclamar més coordinació amb els Mossos.

L'associació de caps i comandaments critica que Interior hagi denegat peticions per compartir freqüència. Aquesta situació fa solapar esforços i que a vegades en alguna intervenció es trobin una dotació de Mossos i una altra de Policia Local quan no caldria. "Ho seguirem demanant", ha afirmat el secretari Ignasi López.

La manca de coordinació amb els Mossos d'Esquadra també va ser un dels temes a treballar exposats pels policies locals, que ahir van fer públiques les dades de la memòria en un acte a l'Espai del Peix de Palamós. "Cal vertebrar un sistema de policia únic, que garanteixi igualtat de serveis i no la seva duplicitat", va instar el president de l'associació, el cap de la policia de Castell-Platja d'Aro David Puertas.

Interior ha proporcionat als cossos locals emissores i infraestructura per a què s'adscriguin a la Xarxa Rescat i participin en l'operatiu global en cas de catàstrofes i emergències, però les noves i flamants emissores no permeten als cossos locals que comparteixen terme municipal amb una comissaria de Mossos d'Esquadra comunicar-se entre patrulles. "Les policies locals han demanat compartir freqüència amb els mossos i se'ls ha dit que no", va denunciar Puertas, cosa que significa per exemple que, a les nits, els responsables de cada cos no poden comunicar-se -excepte si es truquen- per evitar que patrulles dels dos cossos coincideixin arran d'un requeriment. Alhora, van requerir que Interior proporcioni als cossos locals tot el material necessari per dur a terme les seves atribucions exclusives, com ara el control vial; ja que encara queden policies que no tenen un etilòmetre en condicions.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page