Una altra vida més per al Fouché català: ara de Coordinador del Sistema de Seguretat Pública PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 01 abril de 2011
Redacció │ Barcelona

Segons Interior el nomenament serà provisional fins que la plaça es convoqui en concurs - Delort no hauria acceptat tornar a la seva plaça en propietat de coordinador de policia de Catalunya (antiga coordinació PLs)

ImageTal i com va succeir al Fouché francès -que ca comandar serveis secrets i policia en una successió de tres règims polítics diferents- Joan Delort ha aconseguit mantenir-se en càrrecs a la cúpula d'Interior amb tots els colors polítics amb responsabilitats de govern de l'arc parlamentari català.

La Comissió Tècnica de Funció Pública, desobeint el mandat explicit del President de la Generalitat i del Conseller d'Economia de no crear noves places de funcionaris, va crear abans d'ahir la plaça de "Coordinador del Sistema de Seguretat", que serà ocupada a dit per Joan Delort, tal i com informava ahir El País.

Delort va ser Secretari de Seguretat durant 4 anys amb Saura, i abans ho va ser amb Tura. Anteriorment havia ocupat responsabilitats al capdavant del Servei Català de Trànsit i la Sots-Direcció General de Coordinació de les Policies Locals.

Portaveus del Departament van confirmar a El País la creació de la plaça, defensant-la i argumentant que la Llei de Funció Pública obliga a que quan es cessa un alt càrrec se li assigni un lloc de treball del seu mateix grup i nivell (A - 30.2).

Altres fonts han afirmat que s'ha creat la plaça per les negatives del cessat a tornar ocupar la plaça de sotsdirector de coordinació de policies locals.

Els sindicats volen denunciar el cas

Tot i que molts sindicats tenen la intenció de portar el nou nomenament de Delort a la Oficina Antifrau de Catalunya, el cas no es podrà acceptar atès que des de la mort sobtada del que fou Director d'Antifrau fa unes setmanes, no s'ha designat cap substitut, i la llei impedeix que puguin acceptar més casos si no han estat admesos a tràmit pel Director.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Una altra vida més per al Fouché català: ara de Coordinador del Sistema de Seguretat Pública
Go to top of page