Catalunya tindrà 142 nous policies estatals PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 23 març de 2011
Agències

El director general de la Policia i la Guàrdia Civil destaca la col·laboració entre cossos a Catalunya

Image

El Cos Nacional de Policia compta des d'aquest dimarts amb 142 nous agents a Catalunya, que se sumaran als 3.582 que ja hi treballen. 40 d'aquests nous agents, sorgits de la última promoció, aniran destinats a l'aeroport del Prat, i dos al de Girona. 50 més aniran a les unitats centrals de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, repartides en diversos edificis de Barcelona. Els nous agents han estat presentats aquest dilluns al matí al complex policial de la Zona Franca, amb la presència del director general de la Policia i la Guàrdia Civil, Francisco Javier Velázquez.

Les comarques de Barcelona comptaran amb 104 dels agents, 18 a les de Tarragona, 13 a Girona i set a Lleida. En concret, cinc aniran a la comissaria provincial de Tarragona, vuit a la frontera de La Jonquera, cinc a La Seu d'Urgell, tres a Camprodon i dos a Lés. La comissaria local amb més agents nous serà la de Tortosa, amb set, mentre que Reus i Cornellà de Llobregat en tindran sis de nous, Sabadell, cinc, i Sant Adrià de Besòs, tres. El 22,5% dels nous agents són dones.

En el seu discurs, Velázquez ha elogiat el paper de la policia estatal i de l'esforç pressupostari i de personal que s'ha fet en els últims anys per disminuir la taxa de criminalitat i augmentar el percentatge de resolució de delictes.

En referència directa a Catalunya, Velázquez ha recordat les últimes comissaries i oficines de DNI i passaports que s'han remodelat -Vic, L'Hospitalet de Llobregat i La Seu d'Urgell- i els fruits de la col·laboració amb policies locals i Mossos d'Esquadra en operacions com la de la setmana passada a Lleida, on es va detenir una trentena de persones relacionades amb el proxenetisme.

L'acte de presentació també ha servit per lliurar els diplomes a diversos policies retirats.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Catalunya tindrà 142 nous policies estatals
Go to top of page