El judici d'injúries per les notícies del cop de pilota reobre el cas Vilaró PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 20 març de 2011
Redacció │ Barcelona

Image

El 29 de març començarà el judici contra Vilaweb i el seu director, Vicent Partal per les notícies publicades al voltant de l’anomenat “cas Vilaró”. Tant l’Ajuntament de Barcelona com com el cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró, acusen el diari digital d’injúries i en demanen una multa de 180.000 euros, una quantitat que per Vilaweb és “desproporcionada” i respon a un intent de “coartar” el diari a base d’ofegar-lo econòmicament. En un primer moment es van demanar penes de presó per al mateix Partal.

Liderant la Guàrdia Urbana al peu del canó
Afers interns desmunta la versió de Vilaró de l'impacte de la pilota de goma
Informe Afers Interns CME del cas Vilaró

Convocats pel diari electrònic, centenars de lectors ja han començat a signar un manifest en solidaritat amb el mitjà. El Ple de l’Ajuntament de Barcelona –amb el vot favorable de tots els grups polítics excepte el PSC- ha demanat al govern municipal que retiri la querella, però aquest ha assegurat que la mantindrà.

Una investigació de l’Àrea d’Afers interns de la policia autonòmica –que inclou l’opinió del metge que va operar Vilaró, així com proves balístiques- conclou que el que defensa Vilaró pot “no ajustar-se a la veritat”. Una altra querella de Vilaró contra els mossos d’Esquadra per lesions va ser arxivada per aquest motiu.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow El judici d'injúries per les notícies del cop de pilota reobre el cas Vilaró
Go to top of page