Anglaterra compta amb un organisme que dota de tecnologia i realitza compres per a les policies PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 12 març de 2011
Redacció │ Barcelona

L'objectiu de l'Agència Nacional per a la millora del Serveis de Policia és proporcionar aplicatius, eines tecnològiques, formació i operar com a una central de compres única. Des de la seva creació proporciona un estalvi anual d'un bilió de lliures

ImageUn bon exemple de crear sistema és la iniciativa dels cossos de policia britànics de procurar-se una agència que operi com a central de compres dels cossos de policia, aconseguint les millors ofertes i a l'hora estandaritzant mitjans i recursos. Iniciada als anys 1990 sota el nom PITO -Police Information Technology Office- i centrada en l'àmbit tecnològic, l'agència ha fet al pas a altres àrees de negocis i tots els àmbits de subministrament, des de les comunicacions, armament, tecnologies de la informació i uniformitat.

La falta d'ordinador de bord deixa obsoletes les patrulles dels Mossos

Entres les màximes responsabilitats de l'agència hi ha el desplegament de la xarxa Tetra al país, la implementació d'una nova generació de dispositius mòbils per a vehicles i el manteniment i actualització dels principals aplicatius de policia del país.

Així mateix la organització identifica bones pràctiques, de forma semblant a com ho fan els comitès de qualitat al nostre país, i es disseminen i estandaritzen als 48 cossos policials anglesos.

L'apunt: transparència absoluta

La pàgina oficial de l'organisme, tal i com fan moltes altres organitzacions públiques del Regne Unit, publiquen les despeses i dietes de cada directiu mensualment i l'objectiu de les mateixes.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page