El conseller Puig suprimeix la secretaria de Seguretat Pública després de la renúncia de Crespo PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 01 març de 2011
Agències

ImageEl Govern ha suprimit el càrrec de secretari de Seguretat Pública després de la renúncia de l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, a assumir el càrrec. En el seu lloc, el Departament d'Interior ha creat una direcció general al capdavant de la qual hi haurà Andreu Joan Martínez (Barcelona, 1964), un funcionari llicenciat en Dret que ja havia ocupat diferents responsabilitats a la Generalitat.

El nomenament de Martínez completa l'organigrama polític d'Interior. La designació s'ha produït gairebé dos mesos després que el conseller Felip Puig anunciés la seva decisió de situar Crespo com a secretari de Seguretat, en substitució de Joan Delort.

El nomenament de Martínez completa l'organigrama polític d'Interior. La designació s'ha produït gairebé dos mesos després que el conseller Felip Puig anunciés la seva decisió de situar Crespo com a secretari de Seguretat, en substitució de Joan Delort.

No obstant, després de diverses setmanes sense que el nomenament es fes efectiu i amb la renúncia final de l'alcalde de Lloret adduint motius personals, Puig ha optat finalment per Martínez, que des del 2002 exercia com a cap del servei de gestió administrativa de l'Escola de Policia. L'elegit rellevarà Delort, encara que ho farà amb un càrrec de rang inferior, de director general.

El nomenament ve acompanyat d'una àmplia reestructuració de l'organigrama del Departament d'Interior. D'aquesta manera, de la nova direcció general d'Administració de Seguretat dependran la Subdirecció General de Seguretat Interior, la Subdirecció General de Coordinació de la Policia de Catalunya, la Subdirecció General d'Espectacles Públics i Activitats Recreatives i el Gabinet de Seguretat.

Delort segueix com a assessor del conseller

L'arribada de Martínez a Interior comporta la substitució de Delort, un expert en l'àrea de seguretat que està des del 2001 a la conselleria, on ha treballat amb els consellers Xavier Pomés (CDC), Núria de Gispert (UDC), Montserrat Tura (PSC) i Joan Saura (ICV).

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha fet en la roda de premsa posterior a la reunió de l'Executiu català un encès elogi de la figura de Delort, al subratllar que ha contribuït a mantenir la "dignitat" dels Mossos d'Esquadra durant els últims "anys delicats", en referència al pas de Joan Saura per la conselleria. Com ha anunciat Puig, Delort es quedarà al departament com a assessor personal del conseller per un temps encara per concretar.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page