Els sindicats recorden a Puig que la conciliació de la vida laboral i familiar no costa diners PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 21 febrer de 2011
Redacció │ Barcelona

Altres mesures com les armilles i la iniciativa de jubilació als 60 s'han aturat per part del nou govern de CiU

ImageTot i que els sindicats comparteixen l'objectiu prioritari de "netejar" la imatge del Cos de Mossos d'Esquadra, la totalitat dels sindicats de Mossos consideren que és igualment prioritari reobrir les negociacions pel que fa concursos de destinacions, la possibilitat de tenir plaça fixa a les diferents comissaries de Barcelona Ciutat, treballar per estudiar la implantació del torn fix i la retirada del Q5M.

L'administració ja va avançar al passat Consell de Policia, que donada la complicada situació econòmica de la Generalitat de Catalunya, els temes de negociació que vinguin a representar un cost econòmic seran els més complicats de tancar. Per als sindicats no es considera un obstacle, tenint en compte que gran part de les demandes ho són en relació a l'organització del sistema de treball, torns i llicències.

Les vides no tenen preu

Preocupa als sindicats que tot i els greus precedents del tiroteig en que van resultar ferits dos mossos a l'Eixample barceloní quan responien per una trucada de molèsties en un pis -en realitat es tractava d'un atracament a un prostíbul- l'administració no mogui fitxa per protegir el capital més preuat de la seva organització: les persones.

Actualment hi ha armilles als vehicles policials dels mossos, si més no les armilles de que es disposa s'han demostrat especialment inoperatives, ja que limiten la mobilitat i tenen un pes important.

En un comunicat, el sindicat SME-CCOO considera que "la seguretat dels mossos d'esquadra és el que més ens preocupa i per tant s'ha de tancar amb la màxima diligència possible el tema de les armilles personals" abans que torni a produir-se un incident greu.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page