El conseller d'Interior ordena incrementar la coordinació amb les policies locals PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 17 febrer de 2011
Redacció │ Barcelona

Puig es proposa optimitzar millor els recursos disponibles - Signats a Lleida, Sant Quirze i Tarragona convenis per la Xarxa Rescat i l'aplicatiu SIPCAT - Actualment hi ha 7241 mossos i 9250 policies locals dedicats a la Seguretat Ciutadana i patrullatge als carrers, i més d'un 20% dels mossos fan tasques no policials

ImageEl conseller d’Interior, Felip Puig, va afirmar ahir que “farem esforços per intentar combatre la percepció d’inseguretat amb més proximitat i més patrullatge”. El conseller ha explicat que a vegades la percepció és subjectiva, però que si és subjectiva vol dir que la gent la percep. És per això que “he donat instruccions al director General de la Policia d’incrementar la policia de proximitat i la coordinació amb les policies locals per patrullar més pels carrers. Així mateix hem de respondre a la inquietud del món rural on farem un pla operatiu de més seguretat i vigilància al camp”.

Desplegats tots els mossos, més de 2000 faran tasques no policials (2005)

Puig ha fet aquestes declaracions a l’entrevista del programa "El Món" de RAC 1 on també ha destacat que “tot i que tindrem més efectius dels Mossos d’Esquadra, el què farem és optimitzar millor els que ja tenim. És a dir, que facin més funcions pròpies de la policia que no pas de caràcter més administratiu. Això no vol dir que tots hagin d’estar patrullant, ja que una part molt important de la tasca policial com la informació, la investigació criminal, la planificació i la prevenció també necessiten l’anàlisi intern".

Quasi 18.000 agents entre mossos i urbans implicats en el patrullatge tot i que molts policies continuen fent feina no policial

Actualment el Cos de Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra, té destinats el 47% dels seus efectius al patrullatge i resposta a demandes urgents de la població -Seguretat Ciutadana-, amb 7241 efectius. A banda, també hi ha un 8% dels agents del cos destinats a Trànsit, sumant 1223 agents més a la vigilància dels espais públics. Pel que fa les policies locals, són 9250 agents els que es destinen a la vigilància de pobles i ciutats, dels quals un terç treballen a la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Pel que fa la optimització de la Policia de la Generalitat, encara avui més del 20% dels efectius totals es dediquen a tasques de coordinació operativa, gestió de recursos humans des de la vesant gerencial i no operativa, i custòdia d'edificis i Centres Penitenciaris. En diferents moments s'havia previst cobrir gran part d'aquests 2689 agents amb un cos auxiliar, previsió que ja s'havia inclòs en diferents esborranys de la Llei del Sistema de Policia. L'objectiu de la mesura era fomentar el destí de policies a tasques estrictament policials on es requereixi l'exercici de tasques d'agent de l'autoritat, i deixar per càrrecs tècnics o auxiliars, les funcions no policials.

  El conseller ha parlat també del Codi d’Ètica dels Mossos, i ha dit que “ens els propers mesos és farà un nou codi ètic, perquè és un mandat europeu, però l’impulsarem amb una voluntat de consens institucional i de complicitat interna. El codi ètic ha de ser acceptat i compartit per tots i ha de recollir els valors del cos”.

Convenis per estendre la xarxa Rescat i el programari SIPCAT

D’altra banda, les policies local de Lleida, Sant Quirze del Vallès i Tarragona s’han integrat al programari SIPCAT, un sistema de gestió integral per a les policies locals de Catalunya, que permet interconnectar amb els sistemes d’informació del cos de Mossos d’Esquadra i amb el centre de gestió de trucades d’urgència 112 i que el departament d’Interior ofereix de forma gratuïta.  

El conseller Puig ha explicat que aquests convenis “permetran als cossos operatius actuar amb més rapidesa i més agilitat per poder vetllar per la seguretat dels ciutadans en millors condicions”.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow El conseller d'Interior ordena incrementar la coordinació amb les policies locals
Go to top of page