Un Óngel de la guÓrdia millorat: l'armilla que avisa a la teva central quan ets tirotejat PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 15 febrer de 2011

Image Palau 7, estand 7MH02, www.laipac.com


La Secretaria de Seguretat P˙blica de MŔxic DF i la Policia Nacional de Nicaragua utilitzen ja les armilles per als seus agents de reacciˇ -L'armilla de protecciˇ IIIAi IV dels estÓndards del NIJ, i que inclou el m˛dul de comunicacions, tÚ un cost equivalent a les que es venen actualment a Espanya

ImageAmb el lema "Localitzar per protegir", l'empresa Laipac Tech ha desenvolupant una armilla amb m˛dul de comunicacions que alerta automÓticament a la central d'un impacte de bala o accident de l'agent. El producte s'estÓ exhibint aquests dies a Barcelona amb motiu del World Mobile Congress, i ha despertat molt d'interŔs entre les delegacions governamentals.

El projecte va sorgir a partir de l'obligatorietat legal al CanadÓ de que tots els policies hagin de portar l'armilla quan estan de servei, i de retruc l'obligaciˇ per els cossos de policia de facilitar aquesta gratu´tament.

Entrevista al propietari de Laipac Tech, Sr. Diego B.S. LaiLaipac Tech es va plantejar oferir un producte que al mateix preu, proporcionÚs major comoditat i prestacions tant per policies com administracions.

L'empresa fins ara es centrava en proporcionar brašalets de cust˛dia per persones en llibertat vigilada o per localitzar persones amb discapacitats. En aquest sentit, un representant de l'empresa explica la popularitat dels seus brašalets als Estats Units per a l'arrest domiciliari, destacant que amb el brašalet el cost de 300$ diaris que suposen ingrÚs en un centre penitenciari es converteixen en 10$.

Amb el treball de recerca de l'empresa ha aconseguit oferir armilles al mateix preu que una sense el sistema d'alerta, fet que s'ha tradu´t en un fort interŔs de les administracions per aquest producte. Tant la policia de Districte Federal a MŔxic com a Nicaragua han comprat armilles per a mÚs de mil agents, que ha incl˛s el desplegament de la plataforma tecnol˛gica de rastreig i monitoritzaciˇ d'agents a les respectives centrals de comandament.

L'armilla estÓ fabricada amb Kevlar de l'empresa Dupont, amb nivells de protecciˇ III, IIIA i IV del NIJ i garanteix tambÚ l'antipunxada. L'armilla s'ofereix en els models habituals (interna, externa, especialitats). El m˛dul de comunicacions GPS de moment Ús operatiu mitjanšant la xarxa GSM -de moment no hi ha suport per xarxes TETRA- i proporciona avis immediat a la central de comandament en cas d'impacte de bala o accident. AixÝ, en cas que l'agent es precipiti al realitzar una inspecciˇ en un terrat, el sistema tambÚ enviaria una alerta especificant la localitzaciˇ de l'agent ferit.

< Anterior   SegŘent >
webpolicial » Inici arrow Funciˇ p˙blica i Seg. laboral arrow Un Óngel de la guÓrdia millorat: l'armilla que avisa a la teva central quan ets tirotejat
Go to top of page