Madrid facilita la convalidació del curs bàsic per al 15% dels crèdits de Dret i Criminologia PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 15 febrer de 2011
Redacció │ Barcelona

ImageLa Comunitat de Madrid implanta els estudis universitaris de Dret i Criminologia en l'Acadèmia de Policia de la regió, ja que els agents podran convalidar el 15% dels crèdits d'ambdues titulacions impartides a la Universitat Rei Juan Carlos gràcies a la formació bàsica i de promoció impartida a l'Acadèmia. Aquesta iniciativa forma part del conveni subscrit entre el conseller de Presidència, Justícia i Interior Francisco Granados, i el rector de la Universitat Rei Juan Carlos, Pedro González-Trevijano.L'objectiu d'aquest acord és que a través de l'Acadèmia de Policia Local de la regió es faciliti als Cossos de Policia Local l'obtenció d'una titulació superior així com d'un altre tipus de titulacions de tall universitari relacionades amb les funcions policials i la seguretat.

En paraules de Francisco Granados, “és la primera vegada que una Universitat Pública reconeix un total de 36 crèdits de les carreres de Dret i Criminologia, per la formació impartida en l'Acadèmia de Policia de la Comunitat de Madrid. Es tracta d'alguna cosa que portem perseguint des de fa temps perquè suposa un important impuls i complement per a la carrera professional del Policia”.

34 crèdits de Dret i 36 de Criminologia

Així, en el cas dels crèdits de Dret, dins de la formació bàsica policial que s'imparteix en l'Acadèmia es convalidaran les assignatures de Sistema Policial per la de Dret Constitucional I, de 7,5 crèdits; la de Policia Administrativa i Dret Administratiu, Local i Autonòmic per Dret Administratiu I, de 6 crèdits; Dret Penal i Processal per Dret Penal I,II i III de 15 crèdits i el Programa GESPOL per l'assignatura Informàtica jurídica bàsica de 6 crèdits. En definitiva, els policies locals de l'Acadèmia convalidaran, amb 5 de les seves assignatures de formació bàsica, 4 assignatures de Dret que sumen un total de 34,5 crèdits.

Sobre el reconeixement dels crèdits del Grau de Criminologia, dins de la Formació Bàsica, els agents podran convalidar les assignatures de Policia Preventiva, Dret Penal i Processal, Intervencions i Prevenció de la Seguretat i Tractament d'Informació i Documentació i Tècniques Bàsiques d'Investigació per Introducció a la sociologia, Dret Penal General, Principis Jurídics Bàsics aplicables a la criminologia: la protecció de la persona en l'àmbit civil i Llenguatge Forense, respectivament. En total, 24 crèdits.

A més, en el cas dels agents que cursen la Formació d'ascens a Cap a aquests 24 crèdits sumaran els 12 que s'obtenen de convalidar les assignatures de Policia Comunitària, Dispositius Bàsics d'Investigació, Policia Judicial i Dispositius per a la Prevenció de la Seguretat per les de Psicologia Criminal i prevenció, La investigació científica en criminologia i Psicologia criminal i prevenció. En total, 36 crèdits.

Millora en la formació dels policies locals

L'acord amb la Universitat Rei Juan Carlos sorgeix perquè des de fa alguns anys aquest centre ha inclòs en la seva oferta de titulacions, Títols Propis en l'especialitat de Seguretat Pública amb continguts molt relacionats amb la formació impartida en l'Acadèmia de Policia, dependent de la Conselleria de Presidència, Justícia i Interior. Granados ha explicat que aquest acord, que suposa una fita quant a la formació de policies locals, forma part de l'objectiu de la Comunitat de Madrid que “els membres dels Cossos de Policia Local tinguin una preparació acadèmica i professional de qualitat davant la demanda de majors i millors coneixements per afrontar noves situacions derivades de les noves formes de delinqüència i de creixements poblacionals importants”.

I és que la Comunitat de Madrid compta amb uns policies cada vegada més preparats gràcies a la formació que imparteix l'Acadèmia de Policia que, aquest any, inclou nous itineraris d'especialització en la seva oferta de cursos que una vegada realitzat acredita als alumnes com a especialistes en diferents matèries, tals com a Especialista en Violència de Gènere, en Propietat Intel·lectual i Industrial, Investigació d'Accidents, Educació Viaria i Protecció de personalitats.

A més, en aquesta línia de millora de la formació els alumnes, comptaran amb cursos sobre la reforma del Codi Penal, el risc d'estrès en la Policia Local, com actuar amb persones amb discapacitat intel·lectual, policia científica i criminalística, tècniques de tir policial, “La negociació policial. Actuacions davant masses i incidents individualitzats”, “Operativa de Binomis i grups” i “Intervenció policial amb entrada en llocs tancats”, entre molts uns altres.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page