Cinc centímetres menys per ser mosso PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 11 febrer de 2011
Redacció │ Barcelona

Els "repetidors" d'altres convocatòries emplenen la cantera d'aspirants - El fet que molts aspirants han fet proves per els diferents cossos de policia evidencia que el sistema hauria de comptar amb una via d'accés única a la policia de Catalunya

ImageNo es tracta d'una prèvia a la futura Llei d'Igualtat que preveu acabar amb els límits d'edat i alçada. Els responsables de selecció de la Policia de la Generalitat han xocat amb la realitat demogràfica del país. No hi ha suficients aspirants qualificats i capacitats per ser mossos. Gran part dels opositors ja ho són de convocatòries anteriors, i l'Administració s'ha vist forçada a rebaixar l'alçada per assegurar-se "aire fresc" entre els opositors, i així escollir millor.

Convocatòria 46/11de 600 places de mosso/a

L'actual convocatòria preveu doncs, que l'alçada mínima dels homes és de 1.65 m en comptes dels 1.70 que fins ara s'havien exigit.

D'altra banda, i en relació a les convocatòries de mossos, diferents acadèmics han plantejat la problemàtica de la piràmide d'edat del Cos de Policia de la Generalitat, ja que en poc més de 20 anys l'actual aspecte juvenil del Cos quedarà envellit sense pràcticament joves, amb les conseqüències operatives corresponents.

Costos dobles en la selecció

El fet que molts repetidors són aspirants per diferents administracions simultàniament, ha evidenciat la falta de sistema en aquest sentit, al duplicar o triplicar els costos que ronden els 150 € per aspirant, incloent avaluacions psicològiques, entrevistes, proves físiques i mèdiques.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Cinc centímetres menys per ser mosso
Go to top of page