Qui menteix ? PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 09 febrer de 2011
Editorial

Vivint la situació com a ciutadà i veí de Ciutat Vella de Barcelona (no puc dir de què treballo sinó acumularé un altre expedient), em xoca molt llegir que els meus representants polítics a les institucions valorin positivament "el model de coordinació i treball conjunt dels cossos policials". Se'n recorden dels 310 furts, 32 pisos i 37 atracaments que fins ara ens negaven? Personalment, amb aquest balanç, no puc més que suspendre aquest pretés "treball conjunt" tant ben valorat per ells. I no amb una C- o un 4 dels d'abans, una D, de deficient, de nota 2 sobre 10.

I això no és una crítica a mossos i a urbans. Ells, dins del desgavell, fan més que bé la seva feina. Se la juguen cada dia per els altres, per qui donarien, i han donat alguns, quelcom tant preuat com la vida. Des d'aquí el reconeixement del veïns del centre de la capital a tots els membres dels cossos de policia.

Anem a pams.

Al nostre país el problema endèmic de la inseguretat s'apuntala en tres pilars principals, i tot emmarcat amb una crisis galopant amb un fort impacte social: Tots són responsabilitat dels representants polítics, com a legisladors i dissenyadors de les polítiques. Aquí no hi cap comentari, matisació possible ni ets ni uts. Responsables, però ningú va dimitir l'endemà de conèixer les dades de criminalitat, ja que per molts aquesta responsabilitat és difusa, per altres solidària, i els últims en arribar continuen pensant que tot és culpa del govern sortint (qui va dissenyar l'actual sistema de policia?). No cal dir que en altres democràcies aquests resultats es traduirien en destitucions i dimissions.

La realitat, és que tornant a l'inici, sorprèn constatar que els màxims responsables polítics no s'adonin de la realitat. O potser els menteixen. I veuen fins on altres volen que vegin. Voldria creure en aquesta conspiració, però lamentablement, crec que saben perfectament el desastre de model policial que tenim a Catalunya. I desastre de servei prestat.

Duplicitats i desatencions a dojo, vides en perill de ciutadans i policies, béns danyats i robats, vacances destrossades a mil.lers de visitants estrangers (que no tornaran MAI al nostre país), el què va bé ? Qui els ho ha explicat Sr. Hereu i Sr. Puig ?

Un consell, de ciutadà espectador: crec que seria un bon punt de partida reconèixer públicament que el sistema no funciona, i bolcar-hi totes les energies possibles en posar-hi remei. O vist de la seva perspectiva a 4 anys vista -ara 3 mesos- crec sincerament que la ciutadania, perdó votants, valorarien positivament l'acte d'humilitat i intel·ligència que suposaria reconèixer que un servei públic essencial no acaba de funcionar. I de passada així ens farien la vida molts més fàcil a tots els que vivim i que visiten el nostre país.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Editorial arrow Qui menteix ?
Go to top of page