Detroit regala als policies cases embargades per millorar la seguretat al centre de la ciutat PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 08 febrer de 2011
Redacció │ Barcelona

Mesura novedosa: cases quasi gratis al districte primer per recuperar el centre de la ciutat - Es tracta també d'una forma de compensar les fortes retallades que han patit els policies des de l'inici de la crisis

Image A grans problemes, grans solucions. A Detroit no han dubtat a l'hora de confiar als seus agents la recuperació de la seguretat al centre de la ciutat. Fins ara gran part dels policies de la ciutat vivien a les afores de la ciutat, i l'Ajuntament els ha posat a la seva disposició 200 propietats desocupades i abandonades al centre de la ciutat.

El projecte s'ha anomenat "1.4", que fa referència al Codi de ràdio de la policia de Detroit per dir que es passa a situació de descans un cop finalitzat el servei.

Els policies han de pagar 1000$ per instal.lar-se a les cases i reben a canvi 150.000$ del Govern Federal per rehabilitar les cases. L'Ajuntament reconeix que les cases necessiten feina, però molts agents ja s'han interessat per la proposta.

L'alcalde Dave Bing ha justificat la mesura dient que "la presència de policies, encara que estiguin fora de servei, s'ha comprovat com un element important a l'hora de reduir la criminalitat als llocs on viuen, i a l'hora serà una bona mesura per millorar les relacions amb la comunitat".

"La gent de Detroit vol viure segura, en barris cohesionats i no es mereixen menys" ha afirmat l'alcalde. Moltes ciutats nordamericanes s'han interessat per la iniciativa, i s'ha vist com una forma de compensar les fortes retallades que han patit els policies als Estats Units els darrers tres anys. A Califòrnia els policies ara només treballen quatre dies a la setmana amb una retallada del 20% del sou.

Antiga obligació de residir a la ciutat per als policies, abolida l'any 1999

Detroit ha perdut la meitat de la seva població des dels anys 1950, i especialment des de la prohibició federal de la norma dictada pel propi ajuntament que obligava als treballadors municipals viure a la ciutat. Des de la derogació la pràctica totalitat de policies van traslladar la seva residència fora de la ciutat. Al mateix temps els increments d'inseguretat ciutadana s'han fet notables als registres de la ciutat, els quals es poden consultar mitjançant un mapa. Normes sobre l'obligatorietat de residència com aquesta, havien existit en alguns ajuntaments catalans.

El contracte inclou una permanència mínima que no s'ha precisat, i preveu unes subvencions majors si el compromís fos per vida. El programa, que s'emmarca en el Projecte d'Estabilització de la Població Nacional als Barris -és a dir, garantir que nacionals nordamericans continuïn vivint als centres de les ciutats- està dotat, només per Detroit, amb 30 m$, i facilitarà el trasllat de la residència de 200 policies al centre de la ciutat.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Detroit regala als policies cases embargades per millorar la seguretat al centre de la ciutat
Go to top of page