Puig assegura que el desallotjament demostra que s'ha acabat la impunitat dels antisistema PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 23 gener de 2011
Agències

El conseller d'Interior avisa que s'ha acabat “la impunitat d'aquells que es pensen que okupar propietats privades i alterar l'ordre públic forma part del paisatge de Catalunya”

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha afirmat aquest diumenge que el desallotjament aquesta matinada de les 422 persones que ocupaven l'antic Palau del Cinema de Barcelona demostra que “a partir d'ara s'ha acabat la impunitat” a Catalunya per als que vulguin alterar l'ordre públic. Així, Puig ha qualificat “d'impecable” el desallotjament d'aquesta matinada, que s'ha saldat sense incidents destacats i amb la identificació de les 422 persones que ocupaven l'edifici, i ha elogiat i agraït la labor dels Mossos d'Esquadra.

En una referència crítica al seu antecessor, l'ecosocialista Joan Saura, Puig ha volgut ressaltar que sense el compromís dels Mossos d'Esquadra Catalunya “tornaria a ser una mostra, que hem d'evitar, on tot està permès”. El conseller ha dit que les més de quatre-centes persones que van ocupar l'edifici pretenien tornar a repetir el mateix que va passar amb motiu de la vaga general del passat 29 de setembre amb la seu de l'antic edifici central de Banesto. L'objectiu era que l'ocupació es mantingués com forma de “provocació i alteració” de l'ordre públic fins a la pròxima vaga, convocada per al 27 de gener.

“Aquesta vegada no ho hem permès, i podem dir que a partir d'ara s'ha acabat la impunitat per als que pensen que ocupar propietats privades i alterar l'ordre públic forma part del paisatge de Barcelona i de Catalunya”, ha sentenciat Puig. El conseller ha destacat que, en el desallotjament, “tot va funcionar a la perfecció”, ja que en primer lloc van localitzar el propietari de l'edifici, situat a la Via Laietana de Barcelona, després es va presentar la corresponent denuncia i posteriorment es va comunicar al jutjat de guàrdia de Barcelona, que era el d'instrucció número 32. “Tot es va fer correctament”, ha insistit Puig. “La provocació disgregadora i crispadora no s'ha sortit amb la seva”, ha celebrat el conseller, que ha apuntat que els Mossos han actuat i seguiran actuant de forma “discreta però contundent” en els casos en què calgui restablir la normalitat a Barcelona i a Catalunya.

Sobre el dispositiu d'ahir a la nit, Puig ha recordat que entre la manifestació que va transcórrer pel centre de Barcelona i la posterior ocupació del Palau del Cinema van intervenir més de 350 agents dels Mossos d'Esquadra, dels quals sis van quedar ferits per cops i puntades de peu en petits enfrontaments amb els okupes. A més, ha avançat que estudiaran si es pot recórrer a la via penal per actuar contra alguns dels manifestants que van dur a terme actes de vandalisme.

De les 418 persones identificades, prop del 15% eren estrangers, segons el conseller.

Puig ha insistit que en poques hores, abans de les tres de la matinada, es va aconseguir restablir la normalitat, el que demostra segons el seu parer el “bon treball” dels Mossos, dels quals s'ha mostrat orgullós.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page