Mor el director de l'Oficina Antifrau PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 21 gener de 2011
Agències

Va investigar el cas Palau de la Música i va denunciar els indicis de tràfic d'influències amb Rafael Olmos al Departament d'Interior

ImageEl fiscal David Martínez Madero, director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, ha mort aquest matí d'un infart a Milà, quan tornava de Singapur. Nascut al Masnou (Maresme), el 1963, va ser elegit responsable de l'Oficina Antifrau pel Parlament de Catalunya per un període de nou anys -no renovable- va prendre possessió del càrrec el 26 de maig del 2009.

El 1999, va prendre possessió com a fiscal de la Fiscalia contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada, on va acumular una intensa experiència en l'àmbit de la lluita contra la corrupció, la delinqüència financera i el crim organitzat transnacional.

Durant deu anys va compatibilitzar el càrrec amb la coordinació i l'execució de projectes internacionals de consultoria (Nacions Unides, Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, Consell d'Europa, Comissió Europea), directament relacionats amb la prevenció i el control de la corrupció, la construcció institucional i la promoció de la cohesió social, assessorant en la revisió dels sistemes de justícia a diversos països europeus i llatinoamericans, assenyala la web de l'Oficina Antifrau.

Contribució europea

Del 2001 al 2007 va ser conseller Pre-Adhesió de la Unió Europea a Romania i va arribar a viure allà durant una temporada amb la missió de rebaixar els nivells de corrupció. Quan va arribar, el seu cap ja tenia preu per a algunes organitzacions de la màfia russa, a les quals havia clavat forts cops en el passat.

El seu nomenament al capdavant de l'Oficina Antifrau va ser aplaudit per tots els partits, que van arribar a destacar que era l'únic que encaixa en el nou organisme pel respecte dels seus col·legues i la seva reconeguda independència, que no acceptava consignes polítiques.

Va ser un dels que van criticar la lentitud amb què s'instruïa el 'cas Millet'.

Image

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Mor el director de l'Oficina Antifrau
Go to top of page