L'Hospitalet demana dirigir els Mossos al seu municipi al nou Director General de la Policia PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 20 gener de 2011
Redacció │ Barcelona

Prat ha assenyalat que, malgrat que tot es pot debatre, els Mossos no estan disposats a renunciar a les seves competències

ImageL'alcaldessa de L'Hospitalet, Nuria Marín, del PSC, ha reclamat que els alcaldes puguin exercir la seva autoritat sobre els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional quan aquests cossos operin en els seus territoris. Marín ha llançat aquesta proposta en el marc d'un seminari sobre seguretat local que s'ha celebrat a la Ciutat de la Justícia al qual ha assistit, entre altres, el nou director general de la Policia, Manel Prat.

En declaracions als periodistes a la II Conferència estratègica del Fòrum espanyol per a la prevenció i la seguretat a l'Hospitalet de Llobregat, Marín ha explicat que es tractaria d'aprofitar una futura modificació de la llei del sistema policial a Catalunya -tot i que encara no ha estat mai aprovada-, per ampliar l'autoritat dels alcaldes sobre els cossos policials.

De moment, l'alcalde d'un municipi tan sols pot manar sobre la Policia Local, mentre que amb la reforma que planteja Marín, podria manar sobre els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil en qüestions circumscrites a la població. Marín ha demanat reunir-se amb el conseller d'Interior, Felip Puig, per traslladar-li aquesta proposta, que els serviria per "ser més efectius en la seguretat", a més d'abordar les problemàtiques pròpies de l'Hospitalet.

"Fer un pas més"

"És el moment que, des de la proximitat, els alcaldes puguem fer un pas més que és el de dirigir la Junta de Seguretat Local", ha considerat Marín, perquè des dels ajuntaments saben perfectament què passa a les ciutats, els barris, i quines polítiques cal impulsar.

L'alcaldessa confia que la Conselleria aculli positivament aquesta proposta --en què estarien d'acord molts alcaldes-- i ha matisat que no qüestionen la competència, l'autoritat ni la coordinació de la Generalitat, però volen responddre els problemes des de la proximitat.

El director general de la Policia, Manel Prat, veu lògic que les autoritats locals demanin tenir més poder per coordinar els respectius cossos de seguretat que estan en els seus municipis, tot i que ha advertit que com a policia de Catalunya no renunciaran a les seves competències i responsabilitats.

En aquest sentit, el director de la policia de Catalunya ha plantejat que hi ha actuacions policials que poden estar vinculades a un territori però que per la seva naturalesa arriben molt més lluny.

Per a Prat, "està bé que hi hagi col·laboració i coordinació màxima amb els responsables municipals, però cal determinar molt clarament les funcions i les responsabilitats".

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow L'Hospitalet demana dirigir els Mossos al seu municipi al nou Director General de la Policia
Go to top of page