L'actuació de la grua degenera en aldarulls greus al barri de Rocafonda a Mataró PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 18 gener de 2011
Agències

Més de 200 nouvinguts van envoltar cinc agents amb l'ànim d'evitar l'actuació policial. Va ser necessari desplegar desenes d'efectius de la Policia de la Generalitat desplaçats des de Mataró, Arenys de Mar, Premià de Mar i Barcelona.

El barri de Rocafonda de Mataró va viure la setmana passada una situació de gran tensió veïnal desencadena per l’actuació de la grua municipal. Quan la Policia Local es disposava a sancionar i retirar un cotxe mal aparcat, el propietari va intentar agredir els agents i va colpejar amb un bat el seu propi cotxe i un senyal de trànsit. Durant l’incident, un grup d’amics de l’infractor hauria intentat obstaculitzar l’actuació policial, però finalment el vehicle va acabar al dipòsit municipal i el seu propietari detingut, juntament amb dues persones més. L’infractor era d’origen marroquí, però l’Ajuntament de Mataró descarta que existeixi un problema de convivència al barri i ho considera un fet aïllat.

Els fets van passar pels volts de les nou del vespre de dimecres passat, dia 12 de gener, quan la Policia Local de Mataró es disposava a multar un cotxe mal aparcat al carrer Pablo Picasso, al barri de Rocafonda. Segons la versió policial, el vehicle dificultava la visibilitat a la resta de conductors. La retirada del vehicle per part de la grua, però, va ser més complexa del que és habitual.

El presumpte infractor va sortir d’un local proper “amb símptomes d’embriaguesa” i amb un actitud “molt agressiva”. Amb un bat de beisbol va començar a colpejar el seu propi cotxe i un senyal de trànsit, i també va intentar agredir els agents que l’estaven multant. A l’hora, un grup nombrós d’amics del conductor va intentar evitar l’actuació policial.

Melero admet tensió

El regidor de Via Pública de Mataró, Francesc Melero, reconeix que l’’escenografia’ dels fets va provocar certa ‘tensió’ veïnal al barri. “La situació que es va derivar va provocar una presència policial important, gent mirant i escridassant la policia i es requeria un punt d’atenció perquè tothom sentís que hi havia la seguretat suficient”, justifica.

“Un fet aïllat”

D’altra banda, el fet que l’infractor i bona part dels participants de l’enfrontament verbal amb la Policia Local fossin immigrants no preocupa el consistori, que assegura que aquest fet ‘aïllat’ no posarà en risc la convivència al barri. “La convivència en territoris com Rocafonda, amb molta immigració i densitat de població, és una casuística complexa, però no hi ha cap desencadenant”, afirmava el regidor valorant l’incident.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow L'actuació de la grua degenera en aldarulls greus al barri de Rocafonda a Mataró
Go to top of page