Els sindicats de mossos també demanen revisar a fons el model policial català PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 10 gener de 2011
Redacció │ Barcelona

El CAT qualifica el model de desplegament del Cos de la Generalitat com insostenible, altament deficient i provocador de duplicitats en alguns casos i desatencions en altres

ImageNo és nou que els diferents sindicats de mossos hagin tractat en els seus congressos la problemàtica del model policial català. Sí que ho és, en canvi, que proposin obertament una reforma profunda de l'actual sistema basat en competències, i "apostar cap al model de Policia de Catalunya, composada per les Policies Locals i els Mossos d'Esquadra". Això és el que ha fet CAT en una carta escrita al President de la Generalitat.

En aquest cas el Sindicat Cat (Col.lectiu Autònom de Treballadors - Mossos d'Esquadra), segona força sindical amb representació al Consell de Policia, en una carta enviada al President de la Generalitat, demana que es prioritzi la presència d'un únic cos policial prestant el servei bàsic (patrullatge, atenció requeriments i seguretat ciutadana) a cada territori, partint dels municipis com a sectors operatius policials bàsics.

En resum, proposen que on hi hagi PLs siguin aquests que es facin responsables de la Seguretat Ciutadana, i que CME faci aquestes tasques on no hi hagi policies locals, "i es potenciï el paper dels Mossos d'Esquadra com a policia de segona instància i per assumptes que depassen l'àmbit municipal".

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Els sindicats de mossos també demanen revisar a fons el model policial català
Go to top of page