Puig anuncia que revisarà la instal·lació de càmeres a les comissaries dels Mossos PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 27 desembre de 2010
Agències

ImageEl secretari general adjunt de CDC i futur conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha avançat avui que revisarà la instal·lació de càmeres de seguretat a les comissaries dels Mossos d'Esquadra i que, per ara, paralitzarà la instal·lació de nous dispositius. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Puig ha explicat que de moment la conselleria analitzarà si les càmeres que hi ha "serveixen de veritat o si són una mesura que genera desconfiança, tensió i intromissió en el funcionament normal de les comissaries". "Tinc la percepció que hi ha hagut algunes mesures que s'han orientat no tant a l'obtenció de resultats i a l'eficàcia, sinó a imposar i impulsar una sensació de desconfiança en la nostra policia", ha asseverat sobre la política del fins ara conseller Joan Saura, d'ICV-EUiA.

Segons Puig, de moment es frenarà la instal·lació de noves càmeres i es revisaran les que s'han instal·lat per assegurar-se que són útils. El futur conseller no ha concretat si algunes se suprimiran.

Retirada del límit de 80 km/h

Una altra de les tasques que s'ha imposat Puig és la retirada del Codi de Ètica i l'eliminació del Comitè de Ètica --organisme presidit per l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo-- perquè s'ha fet "sense consens i amb un biaix ideològic que no ha sigut positiu". El dirigent nacionalista ha criticat que amb aquesta mesures Saura va adoptar una posició "excessivament reglamentista" i d'imposició.

Per Puig, és imprescindible que els Mossos i els Bombers, que fa anys "que es juguen la pell per garantir la seguretat i la llibertat", tinguin el reconeixement, el prestigi i l'admiració dels ciutadans, i recuperin "la confiança i autoestima".

També ha assenyalat que entre les seves primeres decisions al capdavant d'Interior hi ha retirar el límit de velocitat a 80 quilòmetres per hora als accessos a Barcelona, però ha apuntat que el nou Executiu ha d'analitzar quines mesures de flexibilització aplicaran i com revisaran aquest límit.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page