Mas confirma a Felip Puig al capdavant d'Interior, com un dels homes forts del nou Govern PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 25 desembre de 2010
Redacció │ Barcelona

ImageDesprés de la negativa de Felip Puig a l'oferta d'Artur Mas de presidir l'Autoritat Portuària de Barcelona, segons informa La Vanguardia, el president de la Generalitat, l'ha confirmat com a nou 'conseller' d'Interior i séra, finalment, un dels homes forts del Govern de CiU, al costat d'Andreu Mas-Colell (Economia i Finances) i Lluís Recoder (Obris Públiques). Finalment, el que les travesses indicaven com a canditat preferent per aquesta Conselleria, Francesc Homs, ocuparà la secretaria de la Presidència.

Felip Puig, mà dreta durant anys d'Artur Mas a Convergència i del qui els rumors van insinuar la seva possible sortida de la política, serà finalment un dels homes de confiança de Mas en el nou Govern, al capdavant de la Conselleria d'Interior, un dels pocs departaments en els quals CiU pretén desmantellar l'herència del tripartit.

Puig serà un dels homes forts del Consell Executiu. Ho serà per la seva trajectòria al costat del president de CiU i pel caràcter central del departament que li ha estat encomanat. Té fins i tot ja encàrrecs del president, doncs només arribar ha de derogar el codi ètic dels Mossos aprovat per Joan Saura, el seu predecessor, en l'últim sospir de la legislatura, i ha de reformular la controvertida limitació de velocitat en les carreteres d'accés a Barcelona.

En moltes ocasions, el que serà conseller d'Interior, s'havia pronunciat tant contra la gestió de Tura com la de Saura.

Trajectòria política de Felip Puig

Felip Puig i Godes (Barcelona, 1958), polític català membre de Convergència Democràtica de Catalunya i diputat al Parlament per la demarcació de Barcelona. És enginyer de Camins, Canals i Ports, per l'UPC i llicenciat en Administració d'Empreses per la UPM. Inicià la seva carrera política a l'ajuntament de Parets del Vallès, del qual fou regidor. Posteriorment, durant els governs de CiU a la Generalitat de Catalunya, ha estat director general de Serveis Comunitaris del Departament de Benestar Social (1988-1992), i conseller delegat (1988-1992) i president (1988-1996) del Consell d'Administració d'ADIGSA, empresa pública de la Generalitat; secretari general del Departament de Benestar Social (1992-1996).

Ha estat conseller de Medi Ambient (1999-2001) i de Política Territorial i Obres Públiques (2001-2003), i portaveu del Govern de la Generalitat (2002-2003).

Dins del partit, va ser secretari d'Organització pel Consell Nacional de CDC (1996-1999). Actualment forma part del Comitè Executiu Nacional de CDC i és membre de la Comissió Executiva Nacional de la Federació de CiU. Fou portaveu del Grup Parlamentari de Convergència i Unió des del 2003 fins el 2007, any que fou nomenant secretari general adjunt de CDC, càrrec considerat el segon en importància dins del partit.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page