Tolerància zero i recuperació del prestigi dels mossos, eixos de la política de seguretat de Mas PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 20 desembre de 2010
Redacció │ Barcelona

"S'acabarà amb el dubte i qüestionament constant dels Mossos d'Esquadra" - Mas es compromet a acabar amb el llegat de Saura al prendre possessió com a President - No s'ha fet cap referència a mesures per millorar l'actual sistema de seguretat pública

Image

El candidat a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, en el marc del debat d'investidura, ha desgranat les principals iniciatives del seu programa de govern, incloses les de seguretat pública que ha qualificat com una de les prioritats clares de l'acció de govern, tot i que es farà "sense ser notícia permanent", amb clara referència a les darreres dues legislatures.

Descarrega el programa de seguretat de CiU (725 KB)

Eixos de la política de seguretat

Mas ha explicat que els dos eixos de les polítiques de seguretat seran la tolerància zero i la recuperació del prestigi del cos de policia de la Generalitat. Pel que fa al primer eix ha anunciat una lluita ferma contra el Crim Organitzat, el vandalisme, els col.lectius antisistema, la cultura de transgressió permanent instal·lada a Barcelona i el greu problema de la multireincidència que es pateix a l'àrea metropolitana.

Pel que fa el segon eix, s'ha compromès a recuperar la confiança en els professionals de la seguretat, i acabar amb el "dubte i qüestionament constant dels Mossos".

"No canviaré res que funcioni"

A l'inici del discurs, Artur Mas ha anunciat que no canviarà res que funcioni, i en aquest sentit resulta especialment preocupant el fet que en l'àmbit de la Seguretat Pública és coneguda la posició majoritària dels partits d'afirmar la plena validesa del model de policia de Catalunya. Tot i afirmar que cal "austeritat, aprimament i agilitat", Mas no ha fet cap referència a la Llei del Sistema de Policia o a mesures destinades a millorar l'eficiència en la prestació del servei bàsic de policia, a diferència d'altres polítiques públiques en que sí ha proposat mesures concretes de racionalització i millora.

Llegat de Saura

Mas ha deixat clar que només arribar al càrrec procedirà a esborrar de ple el llegat del Conseller Saura, entre elles els 80 km/h i el malaurat Codi d'Ètica de la Policia, que afecta a Mossos i Locals, i que preveu derogar només arribar al càrrec.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page