Miquel Sellarès defensa la integració de les policies locals als mossos d'esquadra PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 02 desembre de 2010
Defensa suprimir la denominació de mossos d'esquadra per la de Policia de Catalunya - Proposa tallar l'entrada de comandaments de policies estatals tant a mossos com a policies locals

Redacció │ Barcelona

ImageMiquel Sellarès i el seu equip, mitjançant el seu think tank sobre Seguretat Pública, Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya, han el·laborat un document de bases sobre els reptes de la seguretat ciutadana de Catalunya dels propers anys, i especialment, entorn el model policial català. L'eix central del document gira entorn la idea de crear la Policia Nacional de Catalunya, a partir de la potenciació del Cos de Policia de la Generalitat de Catalunya i la integració dels cossos de policia local, el compliment de l'actual Estatut i la millora exponencial de l'aparell d'intel.ligència dels mossos.

Document del CEEC Un nou pas endavant

La proposta defensa superar el llindar del 18.000 mossos mitjançant noves promocions, i la integració de policies locals al mateix temps, fets que resultarien especialment contradictoris tenint en compte que en un model unificat el número d'agents necessaris seria substancialment inferior.

Comandaments

Sellarès es mostra força crític amb la tendència que hi hagut fins ara d'incorporar agents i comandaments procedents del CNP i GC, i afirma que "aquest traspàs segurament ha comportat beneficis i perjudicis", però conclou que cal promocionar els comanaments dels propis cossos policials, i assenyala com a exemple el fet que el Sots-Director General Operatiu, Comissari Milán, "no ha estat mai un mosso d'orígen".

Formació

En l'àmbit de formació destaca la proposta de conversió de l'Institut de Seguretat en la Universitat de Seguretat Pública de Catalunya, així com l'elaboració d'un pla estratègic de foment de les llengües estrangeres per a policies, especialment l'anglès, tant per millorar el servei a la ciutadania com per assegurar una millor presència de la Policia de la Generalitat en organismes internacionals de cooperació.

Estructura

Finalment, en l'àmbit de l'organització del Govern de la Generalitat, aposten per una Conselleria d'Interior sense altres afegits (Relacions Institucionals i Participació), i que s'incloguin les competències relatives a Serveis Penitenciaris. La proposta contrasta amb la solució per la que s'ha optat a països del nord d'Europa, en que la policia s'integra funcionalment al Ministeri de Justícia, englobant l'acció del sistema de justícia penal en un únic ministeri.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Miquel Sellarès defensa la integració de les policies locals als mossos d'esquadra
Go to top of page