Interior gasta més de 25m€ anuals en lloguer de comissaries PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 25 novembre de 2010
Redacció │ Barcelona

Image25.158.634,56 euros. Aquest és l'import que cada any es paga per al lloguer de comissaries de la policia de la Generalitat. Lluny d'optimitzar recursos, el sistema de seguretat pública de Catalunya ha optat per doblar instal.lacions, sense que la decisió respongui a un Pla d'Equipaments Policials que justifiqui la mesura. Aquestes dades evidencien els grans costos econòmics que suposen les duplicitats d'infraestructures policials autonòmiques i municipals.

Descarrega el llistat de comissaries i costos d'arrendament (77 KB)


Barcelona ciutat

En el cas de Barcelona ciutat, la comissaria de l'Eixample dels Mossos d'Esquadra implica un lloguer de 115846 € mensuals, la de les Corts 175472 € mensuals i la d'Horta Guinardó 86468 € mensuals. Per a conèixer el cost total del sistema de seguretat a Barcelona, caldria tenir en compte la despesa d'amortització i manteniment de les dependències de les diferents Unitats Territorials de la Guàrdia Urbana de Barcelona, propietat de l'Ajuntament, així com dels edificis traspassats pel Ministeri de l'Interior a la Generalitat.

Pitjor servei

Tot i que els polítics responsables acostumen a dir que d'aquesta forma el ciutadà disposa d'una doble xarxa de comissaries -a Gràcia estan les dues a tocar de porta- la realitat és que els convenis signats fan que a la ciutat la policia local només reculli denúncies a quatre comissaries i només de tipus penals molt determinats. I al mateix temps, molts ciutadans que es dirigeixen a dependències de Mossos d'Esquadra siguin enviats a comissaries locals per tràmits de Via Pública, trànsit o altres temes administratius.

Entre els edificis més cars de mantenir hi ha el Còmplex Central de Sabadell, amb un cost de 9m€ anuals, el centre 112 de Reus amb 1,5m€ i les Comissaries de l'Eixample, Les Corts i Tortosa, totes amb costos de més d'un mil.lió euros i sobrepassant els dos en algun cas.

comments powered by Disqus
< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page