Els grups antisistema paren trampes mortals als policies PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 09 octubre de 2010
Redacció │ Barcelona

Imagegalledes plenes de benzina. Una galleda plena de benzina espera la guspira d'una radial, necessària per desfer la barricada, per cremar el matalàs i la muntanya de papers. És una altra de les trampes usades pels antisistema per evitar els desallotjaments.

porta electrificada d'una casa "okupada". La porta està connectada al corrent amb l'objectiu d'electrocutar l'agent dels Mossos d'Esquadra que intenti trencar amb unes tenalles la cadena metàl·lica.

barricades en els locals. Segons denuncia el sindicat de Mossos SME-CCOO i tal com es veu en les fotografies, els "okupes" instal·len tot tipus d'artefactes i trampes per evitar el desallotjament dels edificis.

Portes electrificades, forats de la mida d'una persona tapats amb catifes o galledes plenes de benzina esperant la guspira d'una radial. Són algunes de les trampes que els agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra s'han trobat en cases "okupades" de Barcelona. En el material fotogràfic que ha pogut consultar l'ACN surt a la llum la preparació i bel·licositat de part del moviment antisistema resident a la ciutat. El portaveu del SME-CCOO, Toni Castejón, denuncia que són trampes "mal intencionades" que posen en risc la integritat dels agents. En aquestes cases "okupades" han aparegut també manuals d'acollida en anglès per als activistes estrangers que vénen a Barcelona.

El Sindicat de Mossos d'Esquadra ha deixat al descobert les trampes que els "okupes" preparen per als policies que duen a terme els desallotjaments.

A les imatges es pot veure una porta tancada amb una cadena connectada al corrent. Els ploms a més han estat manipulats per no saltar en cas de produir-se la descàrrega. La trampa s'accionaria quan el policia trenqués amb unes tenalles la cadena.

O una porta ben segellada que amaga una galleda plena de benzina, situada just a sobre d'un matalàs i una muntanya de paper. Si els mossos haguessin fet servir la radial per obrir aquella porta amb tota seguretat una de les guspires de la radial ho hauria encès tot.

El material fotogràfic també ha destapat que els "okupes" han arribat a l'extrem de fer forats, de la mida d'una persona, al terra de les habitacions de plantes superiors i amagar-los amb catifes. Forats que podrien precipitar al pis de sota un policia que inspeccionés la cambra.

L'SME també ha compilat bona part de la documentació localitzada durant els desallotjaments. El més sorprenent ha estat l'aparició d'uns manuals titulats com Barcelona English Squat Manual (Manual anglès de l'okupa a Barcelona). Una autèntica guia d'acollida -de 53 pàgines- pels "okupes" estrangers. "No es redacta un manual en anglès perquè vinguin una o dues persones, sinó perquè al contrari del que es diu comencen a ser molts els que vénen a Barcelona", va alertar Castejón.

Ensenyar a delinquir

A la guia s'ensenya a forçar un pany, fer una barricada o s'informa de quines respostes convé donar en cas de ser detingut i interrogat davant un jutge. Respostes com ara "que no tenen diners per llogar un habitatge, que la casa ja havia estat ocupada quan van arribar o no admetre que l'electricitat i l'aigua eren robades". Un petit passatge del document inclou una traducció a l'anglès de paraules com "violació de domicili, usurpació, danys o robatori amb força". Al final del manual es faciliten els telèfons i els correus electrònics d'advocats que habitualment defensen els activistes.

S'inclou també un capítol dedicat als desallotjaments policials. De títol porta "Els teus drets i la policia" i aquí s'alerta als nous "okupes" que la policia intentarà d'entrada un "desnonament il·legal" si no prenen les mesures adequades i no tenen informació del propietari del pis i el temps que feia que l'establiment estava "abandonat".

"Organitza la teva ràbia". És un altre dels documents intervinguts pels Mossos. Informa de què cal fer durant un enfrontament amb un cos policial en un acte de protesta. S'aconsella bloquejar els carrers "per impedir el pas dels vehicles", cremar algun cotxe "només en cas d'extrem perill per als activistes", o es diuen els ingredients per fer un còctel Molotov.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Els grups antisistema paren trampes mortals als policies
Go to top of page