Mossos es querellen contra Afers Interns PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 06 octubre de 2010
Agències

Els dos mossos d'esquadra que van estar apartats del cos durant 11 mesos per una acusació de detenció il·legal d'un traficant de droga, de la qual després van ser absolts, han presentat una querella contra els responsables de l'Àrea d'Assumptes Interns que els van denunciar a la justícia. En roda de premsa a la seu del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), que representa als agents absolts, els dos mossos i els seus lletrats han donat a conèixer la querella criminal, que es dirigeix contra un caporal, un sergent i un inspector del cos que van instruir l'atestat policial pel que van acabar denunciats.

Els mossos, Rubén S. i Alberto M., van afrontar una pena de tretze anys i mig de presó acusats d'haver robat i detingut il·legalment el 2008 a un petit traficant de droga al barri barceloní de Ciutat Vella, però l'Audiència els va absoldre en dubtar de la veracitat del relat del "camell".

Arran d'aquest cas, els dos agents van haver d'ingressar a la presó, que van aconseguir eludir sota fiança de 15.000 euros, i se'ls va suspendre de sou i ocupació durant onze mesos.

En la seva querella, els agents autonòmics mantenen que van actuar amb "tota la professionalitat" de la qual van ser capaços, detenint legalment a una persona que intentava vendre'ls droga, i recalquen que davant ells s'alçava només "la denúncia del traficant amb antecedents, sense cap altre element objectiu".

No obstant això, afegeix la querella, per elaborar la denúncia contra ells, els responsables d'Assumptes Interns de la policia catalana "només van prendre declaració als funcionaris que creien que podien ser útils per als seus fins espuris, coaccionant-los i obligant-los a realitzar manifestacions objectivament falses (...).

"Van detenir i van incomunicar sense ordre judicial els querellants i van falsificar l'atestat per induir al jutge a ingressar-los a la presó, com així va succeir", manté la querella, que acusa també a Assumptes Interns d'haver provocat que els agents fossin ingressats a la presó Model de Barcelona, on no existeix un mòdul específic per a policies.

Per tot això, la querella acusa els policies d'Assumptes Interns dels delictes d'acusació i denúncia falsa, detenció il·legal, coaccions, falsedat documental i tortura i contra la integritat moral.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Mossos es querellen contra Afers Interns
Go to top of page