Els mossos pagaran entre un 20 i un 30% del cost de les noves armilles antibales PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 14 setembre de 2010
El Punt / Avui

ImageEl secretari general d'Interior, Joan Boada, ha assegurat aquest dimarts que el departament no pagarà el cost íntegre de les noves armilles antibales que volen els Mossos d'Esquadra, i ha afegit que la previsió de la conselleria és que cada agent pagui “entre un 20 i 30%” del cost de l''armilla de la seva butxaca.

Boada, però, ha remarcat que encara “no hi ha res tancat” i que almenys fins el mes d'octubre no es preveu una proposta definitiva de finançament de les armilles, que seran de compra voluntària perquè actualment “ els agents estan ben equipats”, ha afegit el secretari general.

Joan Boada es va reunir aquest dilluns amb els sindicats policials a Barcelona per començar a parlar sobre el tipus d'armilles antibales que volen els Mossos i el model de pagament d'aquestes, que s'ha acordat que sigui compartit entre Interior i agents.

Els sindicats tenen previst enviar diverses propostes a Boada en les properes setmanes sobre el model d'armilles antibales que necessita el cos. Fonts sindicals han confirmat a l'Avui que una de les propostes del departament és que cada agent pagui entre un 20 in 30% del cost, però han reiterat que encara no s'ha arribat a cap acord , ja que es desconeix el cost que tindrà cada armilla i, per tant, encara no es pot definir el que ha de pagar cada agent.

El debat entorn la necessitat d'unes noves armilles antibales es va reobrir el 25 de febrer, quan un caporal d'una comissaria de Barcelona va ser ferit per arma de foc en un prostíbul del carrer Aragó. El mosso no duia l'armilla de dotació que té actualment el cos, ja que, segons els sindicats, “són molt pesades i no les poden dur sempre posades”. L'incident va reactivar les demandes del cos, a través dels seus sindicats, d'una armilla prou lleugera com per permetre als agents de seguretat ciutadana portar-la sempre posada.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page