Mossos de trànsit denuncien la manipulació estadística d'Interior i dels comandaments PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 22 agost de 2010
Redacció │ Barcelona

El carnet per punts fomenta una reducció del 41% de les morts en carretera - Espanya és el país de la Unió Europea que més ha reduït les seves xifres de sinistralitat en els últims nou anys

ImageNotícies i titulars com aquest, recolzats en les dades distribuïdes per les administracions, contribueixen a crear a idees preconcebudes falses sobre la seguretat viària del país. Aquesta afirmació categòrica es recull al darrer número de la revista del Departament d'Interior "Apunts sobre Seguretat", i que ha estat escrit per agents dels Mossos d'Esquadra de la Divisió de Trànsit.

Persones com Rafael Olmos, ex Director General de la Policia i ara opositor a tècnic-facultatiu de la Policia de la Generalitat en trànsit -plaça feta a mida segons va denunciar El País-, ha contribuit especialment a aquesta manipulació.

En el número 7 de la revista Apunts de Seguretat, tres agents del Cos de Policia de la Generalitat denuncien com la informació "promoguda" per la publicitat i les dades estadístiques facilitades per l'Administració creen idees al conjunt de la societat com que els accidents de trànsit s'està reduint, creant una falsa sensació de seguretat, quan el que s'ha reduït són els morts i no els ferits greus. En canvi, el nombre d'accidents i d'accidents amb víctimes s'ha incrementat en el període 2005-2007, segons les dades de SCT, DGT i UNESPA.

De com una mentida repetida mil cops es converteix en veritat

En altres àrees d'anàlisis d'informació policial ja s'havien donat molts casos de manipulació estadística, com en el cas del Pla de Policia 2000 del CNP o l'escàndol de la comissaria de Sants-Montjuïc dels mossos, on es localitzaven incidents a les voreres de l'Eixample o Ciutat Vella per reduir l'estadística del districte i assolir fraudulentament els objectius fixats. Altres tècniques denunciades consisteixen el ja clàssic de recollir la denúncia del furt o robatori a turista com a pèrdua.

Altres contradiccions estadístiques es van evidenciar al comprovar les conclusions de l'Informe Anual de la Seguretat de Catalunya -publicat per Delort- i la memòria de la Fiscalia Superior de Catalunya, amb diferències de fins a uns 141%.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page