La Guàrdia Urbana de Lleida estrena nou vestuari PDF  | Imprimir |  E-mail
dilluns, 19 juliol de 2010
Redacció │ Barcelona

ImageL’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la regidora de Mobilitat, Via Pública i Seguretat, Sara Mestres, han presentat aquest divendres el nou vestuari de la Guàrdia Urbana de Lleida. Una representació del cos d’agents locals ha desfilat a la plaça Paeria per mostrar el nou uniforme que vestiran a partir d’ara.

El vestuari s’ha renovat amb la voluntat d’oferir un millor servei, sobretot pel que fa al color groc actual. En moltes ocasions als ciutadans els costava localitzar un agent perquè altres col•lectius de persones que presten serveis al carrer, com els vigilants o les empreses d’obres, utilitzen el mateix color.

Una de les novetats que inclou la nova vestimenta és, doncs, el canvi de color del polo. L’actual samarreta és d’un groc fosforita amb una franja horitzontal reflectora que trenca la diferència de color entre el groc de la part superior i el blau marí de la part inferior. El nou model substitueix el color groc fosforita per un blau mediterrània que incorpora, a sota, una franja de quadrets en blau marí i blanc. En aquesta franja quadriculada hi ha la inscripció de Policia i al darrere també hi ha la inscripció de Policia i, a sota, la de Guàrdia Urbana, en lletres més petites. Encara que altres cossos de seguretat locals de Catalunya i d’Espanya utilitzen aquest color blau mediterrani, el paer en cap ha explicat que Lleida és la primera capital de província de Catalunya que l’inclourà al vestuari de la Guàrdia Urbana.

Els polos, les jaquetes, les caçadores i els pantalons s’han dissenyat amb un patronatge més modern, amb exclusivitat de patrons de dona. La regidora Sara Mestres ha remarcat també que la roba és de qualitat i de major flexibilitat perquè s’adapti al treball que ha de realitzar un policia i tenint en compte la funcionalitat, la comoditat i la seguretat per als agents.

Tots els agents que formen part del cos han rebut el nou uniforme de la temporada d’estiu, que inclou dos polos de màniga curta, uns pantalons, una gorra de xèster i els complements corresponents, com els escuts i els nombres de TIP. En breu, també es farà l’entrega del vestuari per a la temporada d’hivern.

Al personal que ha d’anar amb vehicles de dos rodes se’ls equiparà amb jaquetes i pantalons que tenen reforços i proteccions per evitar danys superiors en cas de caigudes. Per tant, el nou vestuari millora el servei alhora que permet gaudir d’un millor material, per donar més seguretat als agents.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page