De com contribueix la seguretat pública a un major dèficit PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 16 juny de 2010
Editorial

ImageResulta molt paradoxal veure com els partits polítics es tiren els plats els un als altres per culpar-se de decisions que han contribuït al dèficit. Tots obvien que han recolzat tenir un sistema de seguretat pública que malbarata recursos, és escandalosament ineficient i en comparativa europea, clarament ineficaç.

Aquest fet comporta problemes de seguretat tant pels professional com la ciutadania. I cal que quedi clar que amb aquestes paraules no s'està posant en dubte el treball diari dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana, de la qual en formo part amb molt d'orgull.

La unificació del servei bàsic de policia suposaria estalvis superiors

Image

Algun polític pot justificar amb criteris professionals per quin motiu hem de tenir dos cossos de policia patrullant els pobles i ciutats ? Em poden explicar de forma racional per quina raó justifiquen que mentre existeix un únic cos de policia a Amsterdam, Brusel.les, Londres o Nova York, aquí en canvi se'n necessiten, com a mínim, dos de diferents per a fer les mateixes tasques?

Tenim una doble xarxa de comissaries sense que respongui a un pla d'equipament policials ni a necessitats reals. Una doble estructura de comandament i plantilles, amb dobles retribucions per prestar el servei bàsic de policia, des dels patrullers als Intendents-Caps -amb retribucions de fins a 80.000 euros anuals. Dobles taxes d'absentisme. Policies dels dos cossos fent simultàniament proximitat, vigilància dels espais públics i resposta a emergències. I tot i el dèficit de recursos, amb patrullatges superposats. I per acabar-ho d'adobar, amb despeses milionàries complementàries en concepte de la famosa "coordinació". I tot sense que es tradueixi en resultats millors que els que tenen un únic cos.

S'imaginen tenir Bombers de Barcelona i Bombers de la Generalitat a la vegada, i que uns apaguin incendis de menjadors i cuines a pisos, i els altres de cases i indústries ? Facin comptes senyors polítics, i de passada comprovin que tant la ràtio de policies per mil habitants, com els costos en policia a Holanda o Bèlgica són de mitjana un 100% inferiors que els del nostre país.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow De com contribueix la seguretat pública a un major dèficit
Go to top of page