Alts comandaments de mossos malgasten 22.500 € al no completar un màster pagat amb fons públics PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 10 juny de 2010
Redacció │ Barcelona

La majoria dels comandaments becats van completar satisfactòriament el curs, mentre que cinc no van finalitzar-lo, perdent l'import de matrícula. Al sector privat el no aprofitament de màsters implica la devolució íntegra de les matrícules.

ImageSi bé és força habitual tant al sector públic com al privat que s'inverteixi en la formació dels quadres directius, no ho és tant que els beneficiaris de les beques no n'aprofitin l'oportunitat. I aquest ha estat el cas de quatre comissaris i una intendenta de la Policia de la Generalitat que no van completar el Màster de Polítiques de Seguretat Pública de la UOC, fent que es perdessin les respectives matrícules de 4.500 euros per estudiant, al no participar i completar tota l'activitat.

Per contra, tant els agents de l'escala bàsica i intermèdia de mossos d'esquadra i policies locals que hi van participar van haver de fer efectiva la totalitat de les taxes d'inscripció.

El Màster va començar el passat mes de març de 2008 i es va finalitzar al desembre de 2009 amb l'entrega de les tesines dels participants, les quals estan dipositades a disposició dels interessats al Centre de Coneixement de la Seguretat (CSS), antic CEDOCPOL. El màster comptava amb 60 crèdits, dels quals 45 eren virtuals i 15 presencials.

L'estructura del curs era de tres mòduls i un projecte final, centrats respectivament en la seguretat en relació a la societat, en la seguretat urbana i en la gestió integral de les polítiques de seguretat. El coordinador del curs ha estat un dels artífexs del model de policia de Catalunya -previ al desplegament de mossos- Sr. Jaume Curbet, investigador associat de l’institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), professor de Criminologia de la Universitat de Girona. Va ser director de l’Observatori del Risc de Catalunya i de la revista digital Seguretat Sostenible. També ha desenvolupat el Pla Estratègic de Seguretat de les Illes Canàries.

El pagament de les matrícules a determinats comandaments de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra, es va acordar en un conveni signat entre la UOC i el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació. El conveni preveu que es facin fins a tres edicions d'aquest màster.

Una de les actuacions del Pla de Seguretat de Catalunya 2008 -2011

En el marc del pla d'actuació per a la provisió d'estudis i formació universitària a la Policia de Catalunya, es va acordar justament la posada en marxa d'aquest Màster impartit a la Universitat Oberta de Catalunya.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Alts comandaments de mossos malgasten 22.500 € al no completar un màster pagat amb fons públics
Go to top of page