Fan sortir als aspirants de PLs al considerar que alguns seminaris eren "reservats" PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 10 juny de 2010
Redacció │ Barcelona

ImagePer primer any, des de l’ISPC s’ha ofert als caps de les Policies Locals que tenen aspirants al curs bàsic, la possibilitat de que els seus aspirants puguin fer un curs d’adaptació a les seves respectives policies un cop han finalitzat les classes i fins el començament dels assajos del dia del lliurament de diplomes de la promoció.

Malgrat aquesta bona notícia inicial, de les dues setmanes possibles per fer aquest curs d’adaptació, l’ISPC ha reduït els dies a disposició de les respectives prefectures de Policia Local a quatre: el 2, 3, 4 i 8 de juny, quan de fet les assignatures i els exàmens del curs bàsic havien finalitzat feia més d’una setmana. D'altra banda s'ha conegut que mentre s'ha instat l'assistència dels agents de PL a alguns seminaris específics de Mossos d’Esquadra, en altres seminaris (sembla ser que d’Informació i el d’Afers Interns) s'ha fet sortir de les aules als aspirants de policies locals.

Els alumnes doncs, han passat la resta de dies a les aules, sense una ocupació determinada excepte l’assistència esporàdica als seminaris. Seminaris que, per cert, estaven adreçats exclusivament al cos de mossos d’esquadra i les seves diferents unitats. L’ISPC no ha tingut la previsió de programar seminaris des de l’àmbit local.

Cal dir però que aquests seminaris, optatius pels aspirants de les Policies Locals, han estat en algunes ocasions d’assistència obligada (Afers Interns), i en altres ocasions, els aspirants de les PL han hagut d’abandonar les aules on s’impartien perquè no han permès la seva assistència (Investigació), donant com a justificació als aspirants el fet de que es donava informació dels mossos d’esquadra.

Encara que l’ISPC recentment ha fet alguns avanços per normalitzar el paper de les policies locals a l’Institut, el cert és que el cos de mossos d’esquadra gaudeix encara d’unes prerrogatives que fan qüestionar que aquesta normalització sigui algun dia possible.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Fan sortir als aspirants de PLs al considerar que alguns seminaris eren "reservats"
Go to top of page