La Guàrdia Urbana estrena un accés directe des de la PDA a les bases de dades de la DGT PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 26 maig de 2010
Redacció │ Barcelona

Image Gràcies a un acord entre l'Ajuntament i la DGT, la Guàrdia Urbana de Barcelona serà la primera policia que podrà accedir des del terminal PDA dels agents a peu de carrer a les bases de dades de la Direcció General de Trànsit per comprovar l'incompliment tant dels nous supòsits modificats a la Llei de Trànsit -en vigor a partir del pròxim dimarts 25 de maig de 2010- com de la resta de normatives de trànsit.

A partir del dia 25 de maig, coincidint amb l'entrada en vigor de la modificació de la "Llei de Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Viària", la Guàrdia Urbana de Barcelona incorpora una nova eina informàtica que permetrà realitzar consultes directament des de la terminal PDA a la base de dades de la Direcció General de Trànsit (DGT).

Image

Aquest nou sistema ha estat desenvolupat per l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI) per permetre l'accés des de les terminals de la Guàrdia Urbana a les dades de la DGT, gràcies a l'acord de l'Àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat i la Direcció General de Trànsit, que van signar un conveni de col·laboració el passat mes de març en virtut del qual la Guàrdia Urbana de Barcelona serà la primera policia que disposarà d'aquest accés.

La col·laboració entre l'Ajuntament i la DGT redunda en un millor funcionament de les administracions, una major eficiència en la gestió de dades i més eficàcia dels cossos policials.

Accedir a peu de carrer a les dades gestionades per la DGT

Les noves funcionalitats de consulta permetran als agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona accedir a noves dades que fins ara no es podien consultar immediatament.

- a partir del document d'identificació personal del conductor d'un vehicle (DNI; NIF o NIE), s'accedirà a la informació sobre els permisos de conduir que posseeix (data d'inici de permís, data de caducitat, codi del permís, designació del permís, possibles retirades de punts), i nom i cognoms de la persona cercada. Aquestes dades es podran exportar a la denúncia.

- a partir de la matrícula del vehicle, el resultat de la consulta facilita dades del titular del vehicle, del vehicle mateix i de l'assegurança d'aquest, per comprovar si compta amb assegurança obligatòria o si el vehicle o el conductor compta amb alguna ordre de recerca. Les dades del vehicle també es poden exportar a la denúncia.

També s'ha afegit la possibilitat de recuperar aquestes dades directament a l'hora d'imposar una denúncia d'alcoholèmia.

Una millor aplicació dels aspectes que entren en vigor el 25 de maig

L'accés de la Guàrdia Urbana de Barcelona a les dades de la DGT a través de PDA permetrà aplicar de manera àgil i eficient tota la normativa viària en vigor, incloent-hi els aspectes modificats en la Llei de Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Viària, que estableixen un nou procediment sancionador abreujat i modifiquen i incorporen nous preceptes sancionables.

La modificació del text articulat de la "Llei de Trànsit, Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Viària" es va publicar el passat dia 24 de novembre de 2009 al BOE, ("Llei 18/2009" de 23 de novembre"). D'acord amb la disposició final setena, la llei entra en vigor al cap de sis mesos, el pròxim dia 25 de maig, amb l'excepció dels articles 9.bis 2, 59 bis, 77 i 78 que entraran en vigor en 6 mesos més.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page