Zapatero redueix el sou dels funcionaris un 5% a partir de la nòmina de juny PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 12 maig de 2010
Redacció │ Barcelona

De moment la mesura afectarà immediatament al Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil, el Servei de Vigilància Aduanera i la Policia Portuària. La Generalitat anunciarà el proper dimarts retallades per als seus funcionaris.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha presentat al Congrés el pla per accelerar la reducció del dèficit compromès amb els socis europeus. En només mitja hora, Zapatero ha explicat com pensa estalviar 15.000 milions d'euros en dos anys. El govern espanyol rebaixarà el sou dels funcionaris un 5% i de tot el sector públic, tot i que no s'ha concretat si l'abast serà també per a les administracions locals i autonòmiques. En qualsevol cas l'Executiu central estaria capacitat per reduir els sous a la totalitat de funcionaris unilateralment. De mitjana, per un policia nacional suposarà una reducció mitjana de 127 euros mensuals.

La rebaixa d'una mitjana del 5% del sou dels funcionaris per a aquest any. Uns salaris que es congelaran el 2011. La rebaixa, però, serà proporcional als ingressos. És a dir que afectarà més als salaris més alts. També es retallarà un 15% el sou dels membres de l'executiu central.

El govern espanyol també suspendrà el 2011 la revaloració de les pensions, tret de les no contributives i les mínimes. El pla inclou l'eliminació del règim transitori per a la jubilació parcial. I a partir de l'1 de gener de l'any que ve se suprimirà l'anomenat "xec nadó" de 2.500 euros per naixement.

En el sou mitjà d'un agent de policia la reducció del 5% prorretajada a totes les pagues pot suposar una disminució de 127 euros de mitjana.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page