ISPC convoca places d'Instructor per a policies locals PDF  | Imprimir |  E-mail
dijous, 06 maig de 2010
Redacció │ Barcelona

Fins ara només Guàrdia Urbana de Badalona, a càrrec de l’ajuntament, envia agents de policia local instructors des de fa 7 promocions

ImageAhir 4 de maig, l’ISPC va publicar la convocatòria del Procés de selecció de policies locals per desenvolupar funcions d'instructor/a de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Fins aquí, sembla una informació de la qual ens hem de congratular des del món local, doncs es tracta d’una de les reivindicacions de les policies locals. Una reivindicació en favor d’un major protagonisme i equitat de les policies locals dins del sistema de seguretat pública i, més concretament, en l’ISPC.

Properament està previst de realitzar un procés de selecció de policies que estiguin interessats/ades a desenvolupar funcions d'instructor/a a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Atesa la creixent participació, en el Curs de formació bàsica per a policies, d'alumnes aspirants als cossos de policies locals, l'Institut entén que és important la incorporació a les tasques d'instructor/a i de docència de professionals amb experiència i expertesa tècnica reconeguda a la policia local.

És per aquest motiu que enguany, de manera formal, es fa extensiva aquesta convocatòria a tots els ajuntaments que tenen cos de policia local i que considerin oportú que en aquest procés participi algun/a professional de la seva plantilla que tingui interès a ser assignat/ada de forma voluntària a l'Àrea d'Instructors/ores de l'Institut.

En el document Requisits i condicions s'especifiquen els termes estipulats per a participar en aquest procés selectiu.

En aquest cas, s'ha de trametre el formulari de sol·licitud a l'Institut mitjançant l'adreça de correu electrònic

Calendari orientatiu del procés de selecció
  • Del 5 al 19 de maig: període de presentació de sol·licituds.
  • 27 de maig: realització del qüestionari de trajectòria i interessos professionals i dels tests psicotècnics.
  • 14 de juny: inici de la realització de les entrevistes i, si escau, d'altres exercicis situacionals.
  • 25 de juny: publicació de les persones convocades al curs.
  • 1 de juliol: inici del Curs instructor/ora policial.
Dèficits de la proposta des de la perspectiva local

- Perquè hi manca del consens amb les policies locals per adequar els perfils dels instructors i les instructores. No només volem la presència dels policies locals que s’adaptin al model de mossos d’esquadra sinó també volem enriquir l’organització amb la idiosincràsia i cultura professional de les policies locals. És a dir, que les policies locals han de participar en el perfil i en la selecció.

- Perquè no és de rebut demanar als ajuntaments que comissionin els seus policies per a substituir a contingents de mossos d’esquadra, sense ser compensats econòmicament. Els policies locals han d’anar en “comissió de servei”, en “servei en altres administracions”, cas contrari, estem davant d’un acte de voluntarietat, d’un gest irrellevant, que l’únic que aconseguirà serà tenir 3 ó 4 policies locals en total i tots procedents de les plantilles grans.

- Perquè no es modifica l’estructura de l’Àrea d’Instructors per reconèixer de debò la realitat local dins de l’ISPC. A més d’agents, calen comandaments en tots els nivells de l’Àrea d’instructors. Tampoc estaria malament que el Cap d’Instructors aquest proper curs sigui un inspector o intendent de Policia Local.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page