El 112 estrena imatge única per tots els vehicles d'emergències PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 04 maig de 2010
Redacció │ Barcelona

Image

El logotip s’inserirà progressivament i per primer cop en tots els vehicles dels cossos d’emergències: Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i de Barcelona, Sistema d’Emergències Mèdiques i Agents Rurals, Guàrdia Urbana de Barcelona i altres policies locals.

Les trucades al 112 es gestionen a través de dos centres situats actualment a la Zona Franca de Barcelona i a Reus, fet que "dóna un nivell de seguretat altíssim", segons ha anunciat Boada.

El secretari ha explicat que "properament s’inaugurarà el nou Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 de Reus, un edifici de 15.000 metres quadrats, singular, autosuficient i dotat amb l’última tecnologia on hi treballaran més de 500 persones". També suposarà la integració en el mateix edifici de diferents centres operatius de gestió dels serveis d’emergència (Bombers, SEM, Mossos d’Esquadra, el mateix CECAT Reus, etc.).

ImageFoto: Anterior imatge 112 als Bombers.

Boada ha anunciat que "també està projectat un nou centre 112 a Barcelona que s’ubicarà a l’eix de la Sagrera i que tindrà una superfície de 25.000 metres quadrats. "Tots dos, juntament amb el de la Zona Franca, completaran el sistema integral de protecció civil i s'aconseguirà una agilitat molt més superior a l'actual en la gestió d'emergències", ha dit el secretari.

Un disseny modern i visual

El nou disseny de la imatge corporativa del 112 ha estat obra del dissenyador gràfic Claret Serrahima, creador del logotip de nombroses marques i guanyador de diversos premis LAUS. Fa pocs dies se li ha atorgat el Premi Nacional de Disseny 2010 per la imatge gràfica del Arts Santa Mònica.

El nou logotip del 112, que serveix per donar a conèixer aquest número de telèfon a tota la població, potencia la seva visibilitat. La nova marca guanya en possibilitats per aplicar-la en un ampli ventall de suports i mitjans com són fullets, díptics, vehicles dels serveis d’emergència, documentació, vestuari, etc.

Cal destacar que és el primer cop que els vehicles dels principals cossos d’emergències del país portaran un únic logotip amb el mateix número d’atenció telefònica de les emergències.

Durant l’acte de presentació, el creador del logotip ha explicat que "la tipografia corporativa de la marca “112 emergències” és la família 112 bold, creada expressament per aquest projecte i s’ha triat el color negre perquè permet fer-ho més visible sobre qualsevol color". A més, "el tema cromàtic era important perquè tots els colors estan agafats pels vehicles dels diferents cossos operatius i la combinació entre el blanc i el negre era ideal perquè és molt visible i també dóna una imatge molt seriosa", ha precisat el dissenyador.

Claret Serrahima també ha afirmat que "els creadors del logotip (Estudi Clase Claret Serrahima) van explorar la possibilitat de disposar d’un logotip en blanc i negre fàcilment inserible en tot tipus de suports i amb possibilitat de fer-ne una versió en negatiu".

La nova imatge del 112 va ser aprovada pel Govern de la Generalitat el passat dia 20 d’abril i progressivament s’anirà aplicant a tots els vehicles dels diferents cossos d’emergències substituint la imatge provisional que funcionava des de feia anys. Els 1.200 nous vehicles de mossos d’esquadra que s’incorporaran en les properes setmanes ja portaran el nou logotip, igual que els nous vehicles de bombers que s’incorporaran abans de la campanya forestal d’estiu.

Telèfon únic d’emergències

Els últims anys i d’acord amb el marc legal europeu s’ha iniciat un procés de supressió de diferents telèfons de tres xifres corresponents als serveis d’emergència que s’han “enrutat” al telèfon únic 112. Aquest és el cas dels telèfons 085 de Bombers (des de juny de 2001) i el 088 de Mossos d’Esquadra (en un procés esglaonat que va començar el febrer de 2007 amb les trucades amb origen a Lleida i que va finalitzar el juny de 2009 amb el redireccionament de les trucades provinents de Barcelona).

A partir d’octubre, aquest procés també arribarà al telèfon 061 del Sistema d’Emergències Mèdiques (començant amb les trucades amb origen al camp de Tarragona i Terres de l’Ebre). En un futur també arribarà al 080 de Bombers de Barcelona i 092 de Policia Local. Aquest canvi ha d’anar acompanyat d’un reforç en la difusió i coneixement per part de la població d’aquest telèfon únic d’urgències.

El telèfon únic d’emergències 112 rep cada any més de 5 milions de trucades i gestiona més de 700.000 serveis de seguretat, sense comptar les emergències mèdiques.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page