El País compara Delort amb Fouché (chapó!) PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 30 abril de 2010
Editorial

ImageImageAl primer any de la carrera de Dret vaig tenir l'immens plaer de tenir com a professor de Ciència Política al ja mort Jaume Colomer. El recordareu segurament pels seus comentaris de política internacional als telenotícies de TV3 que t'ajudaven a comprendre millor les misèries de les guerres i els conflictes.

Tant bon punt el meu mestre va saber que era agent de policia em va recomanar llegir la història de Joseph Fouché, un polític francès que va dirigir sense escrúpols serveis secrets i policia en una successió de tres règims diferents. Potser ha estat aquesta circumstància biogràfica la que ha dut a Jesús Garcia, periodista de El País, a comparar Joan Delort amb el polític francòfon. La recomanació de conèixer la seva història ho era en el sentit de l'antipolicia, l'anti servidor públic en essència. Representava en el que mai m'havia de convertir.

Per desgràcia per la Policia de Catalunya les similituds són aplastants. El senyor comparat ha demostrat amb escreix la seva particular habilitat en defensar interessos partidistes del tot contraposats, obviant evidentment els de la població en general. Incapaç de crear un sistema únic de seguretat eficient en tot aquest temps, en detriment de la seguretat de ciutadans, professionals i visitants.

Em quedo amb el paràgraf final de la biografia de Fouché a la Wikipedia: aquest home polític ha estat presentat com totalment mancat d'escrúpols i moral. Com diu Zweig, "els governs, els sistemes, les opinions i els homes canvien, tot cau i desapareix en aquest vertiginós remolí de les acaballes del segle, només una persona roman sempre al mateix lloc, fent totes les funcions i servint totes les idees: Joseph Fouché".

Més informació biografia Fouché a Wikipedia en espanyol. Per a informació biogràfica sobre Delort feu una cerca a webpolicial.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Editorial arrow El País compara Delort amb Fouché (chapó!)
Go to top of page