Punt d'inflexió dels Caps de PL respecte ISPC i l'immobilisme d'Interior PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 20 abril de 2010
Redacció │ Barcelona

ImageLes jornades de l'Associació de Caps de Policia i Comandaments de Catalunya (ACCPOLC) celebrada el passat dia 8 d'abril van constituir un autènic revulsiu pel que fa la situació actual d'immobilisme. En aquest sentit ACCPOLC- mitjançant el seu president i Cap de la Guàrdia Urbana Xavier Vilaró- es va reivindicar com un actor d'opinió de qualitat pel que fa el sistema de seguretat i van reivindicar clarament un rol clar i protagonista per a les policies locals.

Aquest reivindicació contrasta amb les afirmacions fetes ahir pel subdirector operatiu dels Mossos d’Esquadra, el comissari Josep Milan, amb motiu del dia de les esquadres, on va destacar "la consolidació del nostre model policial. "Cada dia que passa el nostre model és més sòlid i més reconegut", va explicar el comissari.

El dèficit de servei de ISPC cap a les policies locals

En la jornada d'ACCPOLC també hi va participar la subdirecció de l'Institut de Seguretat, que va fer palés el compromís per millorar l'oferta formativa de les policies locals, en clau de la carrera professional.

Així mateix entre els assistents va tornar a sorgir la reivindicació històrica de donar presència igualitària d'agents de policial local a l'àrea d'instructors i en general a l'Staff de l'Institut.

Es tracta en definitiva d'assegurar la presència a l'ISPC de les administracions locals en correspondència al pretès Sistema i amb el pes específic que pertoca.

El Pla de Carrera Professional

Una de les intervencions que va motivar més interés va ser la feta per Juan Carlos Jerez, exsergent de la GU Badalona i actual responsable de Recursos Humans de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, el qual va recordar que la llei 16/1991 preveia que l'Escola de Policia faria un pla de carrera professional per a les PLs, així com s'establia el mandat de dotar-los de formació bàsica, especialitzada i de promoció. Si més no recordava que en la realitat no ha estat exactament així.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Punt d'inflexió dels Caps de PL respecte ISPC i l'immobilisme d'Interior
Go to top of page