CME i GUB realitzen 1.200 detencions de reincidents a Barcelona en tres mesos PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 17 abril de 2010
Redacció │ Barcelona

ImageEls Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han realitzat 1.200 detencions de reincidents entre l'1 de gener i l'11 d'abril, fet que suposa un 27% del total de detencions per infraccions penals. 

Les detencions per delictes i faltes de furt han crescut un 13,38% respecte al mateix període de l'any passat.

En una reunió amb periodistes, el comissari en cap de la Regió policial metropolitana de Barcelona dels Mossos, Joan Carles Molinero, ha explicat que ha augmentat "significativament el global de detencions a Barcelona", que en aquests tres mesos està sobre les 4.500.Segons el comissari, l'augment de les detencions per delictes i faltes penals de furt es deu a la reorientació del patrulla, especialment a les zones de gran afluència turística, i al muntatge de dispositius específics per "neutralitzar" aquests fets delictius.A Barcelona, en els tres primers mesos les denúncies per delictes de furt han baixat un 2,63% i en el cas de les faltes, un 5,56%.Molinero ha fet públiques aquestes dades per contrarestar algunes percepcions i informacions sobre la inseguretat a la ciutat. "Volem aportar dades objectives perquè es tingui una visió global però real", ha explicat el comissari, que ha reconegut que Barcelona té "l'efecte de la capitalitat", ja que acull un gran nombre d'esdeveniments que significa un increment de la gent que visita la ciutat.La inseguretat es pot produir per diverses circumstàncies, i "un fet excepcional o esporàdic puntual pot acabar d'encendre una alarma en un districte o barri", ha assenyalat Molinero, que ha posat èmfasi que són "respectuosos amb la percepció d'inseguretat", però "les dades són les que són".

El comissari ha advertit que cal anar amb compte amb la casuística perquè a vegades un fet puntual i casual es tracta de convertir en una habitualitat, i això "no és cert". "A Barcelona pots anar a menjar a un restaurant o a passejar per La Rambla amb tranquil·litat perquè no tens perquè ser víctima d'un robatori", ha observat.DETENCIÓ 'IN FRAGANTI'Ha assenyalat que estan reconduint la patrulla que es fa a la ciutat per arribar al lloc del delicte "com més ràpid millor". Amb la patrulla preventiva i de proximitat, la de paisà i la de reacció han aconseguit detenir els delinqüents 'in fraganti' en un 60,55% dels casos, i respecte dels delictes de furt, s'arriba al 64,72%, i de les faltes de furt, al 65,85%.Molinero ha admès que a la ciutat de Barcelona es produeixen un nombre important de delictes i faltes de furt, tot i que la policia desplegada treballa de manera "intensiva" en prevenció i reacció per neutralitzar aquests fets i hi ha una resposta policial "contundent".

A l'àmbit de la prevenció, treballen intensament amb la identificació dels delinqüents, especialment dels reincidents, per intentar que se sentin pressionats, i que "la pressió policial que s'exerceixi sobre elles els dissuadeixi".SETMANA SANTARespecte a les vacances de Setmana Santa, Molinero ha explicat que és un període en què augmenta el turisme a Barcelona, tot i que de l'1 al 5 d'abril --comparat amb el període del 9 al 14 d'abril de l'any passat-- les infraccions per delictes i faltes penals han baixat un 12,6%. Els delictes de furt han baixat un 7,75% i les faltes de furt, un 20,36%.

Per setmana santa el nombre de detinguts ha representat un 6% més, de manera que el comissari ha destacat "els bons resultats" del treball reactiu i preventiu. En aquest sentit, ha recalcat el treball conjunt amb la Fiscalia per deixar "fora de circulació" els delinqüents multireincidents.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow CME i GUB realitzen 1.200 detencions de reincidents a Barcelona en tres mesos
Go to top of page