Més de la meitat dels mossos sense cadenes ni impermeables PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 17 març de 2010
Redacció │ Barcelona

Joan Delort no assumeix cap responsabilitat per la descoordinació i mancances viscudes durant el temporal del passat 8 de març

ImageMentre el president Montilla explicava a TV3 que més de 10.000 mossos havien sortit al rescat de la població el dia de la nevada, els sindicats majoritaris del Cos de Policia de la Generalitat denunciaven que més de la meitat de les patrulles a Girona no van sortir a prestar servei ja que no disposaven de cadenes, o bé les de teixit es van trencar.

Així mateix s'ha denunciat que els agents de Seguretat Ciutadana no disposen d'equip complet d'aigua, i que molts agents van quedar xops al no disposar de roba impermeable, a diferència dels agents de trànsit i de les policies locals.

Alguns vehicles dels Mossos d'Esquadra no van poder iniciar el servei durant el temporal de neu perquè no hi havia subministrament de cadenes a la comissaria i els que en tenien de tela van haver d'aturar el servei perquè aquestes no van resistir més d'unes hores d'ús. Així ho ha fet públic el Sindicat de Mossos d'Esquadra de CCOO en un comunicat de premsa en el qual informa del contingut de la reunió que van mantenir dilluns amb el secretari general de Seguretat Pública, Joan Delort. 
En el decurs d'aquesta reunió, es va plantejar la qüestió de les mancances de coordinació, recursos humans i materials. I Delort es va comprometre a respondre les queixes en un termini aproximat de quinze dies.
Segons el Sindicat de Mossos d'Esquadra, les mancances que es van evidenciar durant la jornada del 8 de març han provocat que el cos "no estigui a l'alçada d'una situació adversa com la viscuda".


A banda de la falta de cadenes i el mal funcionament de les de tela, el sindicat ha denunciat la "falta total de coordinació a tots els nivells". Delort a més es va comprometre a pagar les hores perllongades com a hores extraordinàries a tots aquells agents que durant el dia 8 en tots els torns i la jornada del dia 9 en torns de matí i tarda van haver d'allargar la jornada com a conseüència del temporal.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Més de la meitat dels mossos sense cadenes ni impermeables
Go to top of page