Els accidents de trànsit són la principal amenaça de sinistralitat laboral dels policies PDF  | Imprimir |  E-mail
divendres, 05 març de 2010
Redacció │ Barcelona

Des de maig de 2009 s'han produït 125 accidents amb vehicles policials a tot Espanya, amb 99 ferits i 7 policies morts - A Catalunya, els darrers quatre anys 7 ciutadans han mort atropellats per patrulles de la policia de la Generalitat - Els accidents in itinere al lloc de treball constitueixen la principal causa de baixes mortals a la policia

ImageEn una enquesta entre agents sobre els perills de la funció policial, la majoria dels entrevistats identifiquen l'accident de trànsit com el principal perill dels policies. Aquest extrem s'ha evidenciat amb el recent accident de dos vehicles patrulla que responien a una emergència a Barcelona. Els agents implicats en aquest darrer incident es recuperen favorablement.

Segons el blog sobre accidents de trànsit a la funció policial, des del maig de 2009 s'han produït 125 accidents, amb 99 ferits i 7 agents morts. Les policies locals acumulen la majoria d'incidents a tot l'Estat, amb 47 incidents, seguits per la Guardia Civil i el Cos Nacional de Policia. Les províncies amb més incidents són Mallorca, Madrid i Barcelona. La Guàrdia Civil -per les seves competències de trànsit a gran part de l'Estat- és el cos policial amb els accidents més greus. La Policia de la Generalitat acumula en canvi el rècord de ciutadans afectats i agents finats en desplaçaments in itinere.

En la majoria dels casos registrats es tracta d'atropellaments de policies amb motiu de control a les carreteres. La resta d'incidents són en circulació a serveis d'urgència o seguiments a vehicles.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page