Es presenta el nou cap de policia de Tona PDF  | Imprimir |  E-mail
dimecres, 03 febrer de 2010
Osona.com

ImageL’alcalde de Tona, Josep Salom, ha presentat aquest migdia el nou cap de la policia de Tona, Ferran Pérez Morán, caporal dels Mossos d’Esquadra. Pérez ha explicat que apostarà per una policia de proximitat. L’agent substitueix l’encara cap de la policia local, el sergent Moisès Gimeno, apartat en aquests moments del càrrec, acusat d’unes faltes disciplinàries.

Ferran Pérez ha treballat als Mossos d’Esquadra des de l’any 2000, en les àrees de Seguretat Ciutadana, en distintes poblacions, com Caldes de Malavella o Granollers. També coneix la comarca, ja que ha estat un temps a l’Àrea Policial Bàsica de Vic. Els dos darrers anys, ha estat el cap de la policia de proximitat del barri de Nou Barris, a Barcelona. A més, coneix el poble, perquè fa sis anys que viu a Tona.

En la presentació, Salom ha insistit en que l’experiència de Pérez servirà per implantar a la població el model policial de proximitat. “Posarem l’accent en la proximitat. La seguretat ha de donar confiança, complicitat. Volem que els agents de policia entrin a les botigues, que vagin pel carrer i la gent els aturi”, ha dit l’alcalde.

En la mateixa línia s’ha expressat Pérez: “Volem una policia propera, que no sigui repressiva”. I ha afegit: “Hem de donar el servei que la ciutadania ens demana”. Aisí, s’intentarà modelar una policia que estigui “'molt al costat” del teixit social del municipi i amb “contacte constant” amb agents del municipi com les escoles, els veïns o els comerciants.

Tant l’ajuntament com el nou cap de policia s’han fixat el termini d’un any per avaluar els resultats del nou model que es pretén implantar. Tot i això, tal com ha dit Salom, el projecte pretén tenir una “continuïtat” en el temps i que vagi més enllà. No cal oblidar que les eleccions municipals se celebraran l’any que ve i l’alcalde es podria curar en salut de cara a un possible canvi a l’equip de govern.

El nou cap de policia ha reconegut està molt “il•lusionat” per la nova tasca, que s’ha plantejat com un “repte personal”.

Moisès Gimeno, a la corda fluixa

La incorporació de Pérez significa que, a la pràctica, el reingrés de Moisès Gimeno, l’encara cap de policia de Tona, sigui d’allò més complicat. Gimeno va ser apartat fa uns mesos del seu càrrec acusat d’unes presumptes faltes disciplinàries de caràcter molt greu, greu i lleu, entre les que hi havia actuació abusiva, arbitrària, discriminatòria i mancada de respecte vers els companys, i actes tendents a la prevaricació o suborn. Uns mesos abans, el febrer, el mateix Gimeno havia presentat una denúncia contra Josep Salom per uns presumptes delictes de prevaricació, suborn, tràfic d’influències i amenaces. Els dos contenciosos estan encara en procés judicial.

La intenció de l’Ajuntament, pel que sembla, passa per descartar totalment la reincorporació de Gimeno. La setmana passada, Gimeno va demanar el reingrés a la policia local de Torelló, on va estar treballant i d’on va sortir en període d’excedència.

En cas que la justícia obligués a l’Ajuntament a reincorporar Gimeno, no ho faria com a màxim responsable del cos, que continuaria sent Pérez, tot i el seu menor rang. Aquesta disfunció se solucionarà aviat, ja que Pérez accedirà als cursets de sergent i obtindrà el mateix càrrec. En cas d’haver-hi dos caps amb el mateix rang, correspon a l’alcalde decidir qui és el que dirigeix el cos.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page