Obliguen ajuntaments i comunitats autònomes a estalviar 10.000 milions € PDF  | Imprimir |  E-mail
dissabte, 30 gener de 2010
Redacció │ Barcelona

Image

Amb un dèficit del 11,4%, la Comissió Europea i la resta de socis comunitaris estan exigint a Espanya uns indicadors equiparables a la resta d'Europa. D'avui al 2013 l'Administració a Espanya ha d'assolir el 3% de dèficit i estalviar 50.000 milions € , dels quals 10.000 per l'administració local i autonòmica. No s'han indicat partides concretes, sinó que com a mitjà per aconseguir-ho la Ministra Salgado ha exigit eficiència, evitar duplicitats i l'estalvi com a màxima. Tindrà aquesta nova retallada algun impacte en l'ineficaç model policial ?

En un article anterior de webpolicial es feia referència als centenars de milions d'euros que suposa el manteniment del doble model Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana. Els costos inclouen doble intendència i estructura de comandaments a cada districte (un intendent està guanyant prop de 65.000 euros anuals); duplicitat del servei bàsic de policia, amb vehicles, recursos humans i comissaries a tot el territori; finalment, tota la duplicitat no suposa una suma d'esforços, sinó que sovint es tradueix en falta d'eficiència i dèficits en l'atenció a l'usuari.

El cost dels opositors

Un altra dels costos que sovint no es comptabilitzen és el fet que al no existir un agència catalana de policia responsable de la selecció dels candidats a mosso i policia local, fa que un mateix aspirant pugui ser examinat de mitjana fins en cinc administracions diferents. Cada aspirant es sotmès a proves mèdiques, físiques, escrites i psicològiques, amb un cost mitjà de 300 euros per avaluació, que es multiplica per tantes administracions com pretengui opositar.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Obliguen ajuntaments i comunitats autònomes a estalviar 10.000 milions €
Go to top of page