Els Mossos triguen a arribar a Portbou més del doble del que mana el protocol PDF  | Imprimir |  E-mail
dimarts, 05 gener de 2010
Redacció │ Barcelona, Diari de Girona

Aquest cop els apallissats han estat dos avis de 66 i 72 anys a Portbou la nit de cap d'any - Personal de la base de SEM amb agents destinats al pas fronterer de Port Bou del Cos Nacional de Policia van socórrer la parella - La primera dotació de la Policia Autonòmica va arribar al cap de 45 minuts de l'avís - A Holanda es mantenen comissaries de districte amb dotacions de 20 agents per a localitats petites i amb problemes de comunicació

Els Mossos d'Esquadra van trigar entre tres quarts i una hora a atendre l'alerta arran una pallissa que va patir una parella de Portbou la nit de Cap d'Any. Aquesta és una dada que, segons el responsable d'Interior a Girona, Marc Vidal, encara s'ha d'aclarir. Però el que sí que sembla clar és que el temps de resposta que la conselleria ha adjudicat com a ideal per a l'actuació policial, 12 minuts, no s'acompleix en el cas d'aquest municipi aïllat, per molt que el túnel obert l'estiu de 2006 va retallar en gairebé un quart d'hora el temps que cal per arribar-hi. Segons l'alcalde Antoni Vega (PSC), els Mossos triguen un mínim de 35 minuts a arribar al municipi cada cop que se'ls alerta per una emergència. Esclarir si el temps de resposta policial va ser excessiu o no correspon als mateixos Mossos d'Esquadra de la regió policial de Girona, va explicar Vidal després d'admetre que encara no tenia informació sobre els fets concrets que van culminar, la matinada de l'1 de gener, en l'hospitalització d'una parella de 66 i 72 anys a causa de les lesions causades per un home que els va apallissar després d'entrar a casa seva.

No hi ha previsió per al 2010 d'establir presència permanent de Mossos d'Esquadra a Portbou, va admetre Vidal. Val a dir que els altres dos municipis gironins que compten amb passos fronterers i per tant tenen punts extra per ser conflictius, La Jonquera i Camprodon, tampoc compten amb dependències dels Mossos d'Esquadra. Portbou ha aprofitat aquest incident per revifar una demanda històrica i avui el govern municipal ha convocat una reunió amb Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil per analitzar la situació. Si no es troba una solució es demanarà a la conselleria més presència policial amb una patrulla de policia de la Generalitat fixa al municipi, o almenys que es mantinguin els efectius durant tot l'any a l'oficina de Llançà, que només obre els estius. Ara per ara, els Mossos que acudeixen a Portbou en cas d'emergència ho fan des de la comissaria de Figueres. Els primers a mobilitzar-se per buscar l'agressor de la parella van ser agents de la Policia Nacional, després que els tècnics de l'ambulància que fan guàrdia davant l'Ajuntament del municipi s'adonessin de la batussa que tenia lloc dins una casa propera.

La matinada del dia 1, un individu francès es dedicava a picar a les portes de les cases de la zona demanant que li deixessin dormir-hi. En arribar a l'habitatge d'Amor Heras, de 66 anys i exregidora de CiU, i Joaquim Parés, de 72, va aconseguir entrar-hi tot i la resistència de la parella. Els va començar a clavar cops de puny i coces fins que els tècnics de les ambulàncies els van socórrer. Ahir el matrimoni romania ingressat a l'Hospital de Figueres. Tenen traumatismes i contusions.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Els Mossos triguen a arribar a Portbou més del doble del que mana el protocol
Go to top of page