Errors greus de coordinació provoquen que apallissin un ciutadà a BCN i encanyonin policia Sabadell PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 03 gener de 2010
Redacció │ Barcelona

La descoordinació mata: la mateixa nit de nadal es van produir dos incidents greus en que van perillar la vida d'un ciutadà i la d'un policia. En els dos casos les policies locals del territori no van ser alertades dels incidents tot i disposar de patrulles disponibles.

ImageTot just uns dies després de presentar la carta de compromisos dels mossos -inclòs el d'arribar en 12 minuts a qualsevol requeriment urgent- un ciutadà de Barcelona ha resultat apallissat per quatre lladres després que haguessin passat 27 minuts des del primer avís a la Policia de la Generalitat mitjançant el telèfon 112.

A Sabadell, un agent de la Policia Municipal va ser encanyonat per un delinqüent després d'aturar-lo per no respectar un semàfor, quan era buscat pels mossos d'esquadra -els quals no van donar avís a la policia local que l'estaven buscant i anava armat, tot i disposar de les dades del vehicle i de les circumstàncies de l'armament.

Els Mossos triguen a arribar a Portbou més del doble ...

Agredit després d’esperar mitja hora els Mossos
El Periódico

• La tardança policial permet a uns lladres apallissar el denunciant

ANTONIO BAQUERO
BARCELONA

El que va començar com una nit de Nadal feliç va acabar convertint-se en un episodi de malson. Per al jove barceloní S. M. –no s’atreveix a donar el seu nom complet per por de represàlies– les coses es van començar a torçar a dos quarts de dues de la matinada, quan tornava en cotxe a casa després d’un sopar familiar. Mentre esperava en un semàfor, una motocicleta amb dues persones a bord va passar a tota velocitat tan a prop del seu vehicle que li va destrossar el retrovisor.

El jove va seguir durant uns metres els motoristes per demanar-los explicacions. Ells, al veure el cotxe, es van espantar i van fugir deixant tirada la moto amb una gran bossa amb diners i eines. «També hi havia un televisor de plasma», puntualitza S. M.

Quan va comprovar la troballa, el noi va trucar al 112, el telèfon d’emergències de la Generalitat, en el qual li van indicar que els dos individus segurament eren lladres que acabaven de robar en algun establiment. «Em van dir que em quedés allà, que en breu enviarien una patrulla», explica. Va pensar que el seu testimoni dels fets podia ser útil a la policia.

AMENACES DE MORT / No obstant, els minuts van passar i allà no arribava ningú. Bé, al final sí que va aparèixer algú, encara que no precisament amb bones intencions. «Al cap de 27 minuts, els que van arribar van ser els mateixos ocupants de la moto amb dos amics més per clavar-me una pallissa amb les mateixes eines que jo custodiava, van fotografiar la matrícula del meu cotxe i em van amenaçar de mort si se m’acudia denunciar-los», explica el noi.

Com va poder, S. M. es va desplaçar fins al servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Pau, on el van atendre dels cops que acabava de rebre. «Mentre m’estaven curant, em van trucar els Mossos d’Esquadra. Els vaig explicar el que havia passat i que ja no feia falta que enviessin cap patrulla, que ja arribaven tard», rememora el noi visiblement afectat per les greus conseqüències que ha patit només pel fet de voler complir amb el seu deure ciutadà i avisar la policia d’un robatori que s’acabava de cometre.

«No entenc com es pot trigar tant a enviar una patrulla. Potser resulta que tenien altres prioritats o és que no compten amb prou efectius disponibles», comenta el noi. «Però el cert és que a mi la seva tardança m’ha causat un gran mal. No només m’han clavat una pallissa, sinó que ara visc amb por per les amenaces d’aquells tios», lamenta.

El súmmum de tot plegat, relata S. M., va ser que, quan finalment una patrulla dels Mossos d’Esquadra es va presentar a l’hospital, li van indicar que per posar la denúncia s’havia de desplaçar ell mateix i pels seus propis mitjans fins a les dependències policials.

JUSTIFICACIÓ OFICIAL / Fonts dels Mossos d’Esquadra van confirmar a aquest diari l’existència de la trucada del noi i van al·legar que una «incidència en el sistema informàtic» de gestió de trucades va endarrerir l’enviament d’una patrulla fins al lloc dels fets.

El seu cas és la primera prova fallida de la Carta de Serveis que el 15 de desembre passat va anunciar la Conselleria d’Interior. En aquest document, presentat com un «compromís amb els ciutadans», la policia autonòmica catalana es compromet a reduir a 12 minuts el temps mitjà que els agents triguen a arribar als llocs on són requerits.

Denúncia sindical fets de Sabadell

Que durante la noche del día 25 al 26 de diciembre, una unidad de Policía Municipal tuvo una intervención con un individuo que conducía un turismo BMW de forma negligente. El individuo, resultó que portaba un arma de fuego real y en un momento de la intervención encañonó a uno de los componentes de la unidad policial, siendo finalmente reducido y detenido.

Que según informaciones procedentes del Cuerpo de Mossos d’Esquadra y facilitadas en el lugar y momento de la intervención por las unidades de este cuerpo desplazadas al lugar, hacía rato que buscaban a este individuo ya que había protagonizado un episodio de violencia doméstica en su domicilio sito en la localidad de Sabadell, teniendo conocimiento que conducía el vehículo BMW granate y que portaba un arma de fuego, con la que presuntamente había amenazado a su esposa.

Que en ningún momento se recibió aviso o comunicado en Policía Municipal de los hechos ocurridos con anterioridad ni de la gravedad de los mismos, aspecto vital para trabajar de forma coordinada así como poner en ante aviso del riesgo existente y para la toma de las medidas de seguridad oportunas por los agentes de esta Policía Municipal.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici
Go to top of page