Joves conductors utilitzen les xarxes socials per evitar els controls Drogues - Alcohol als EUA PDF  | Imprimir |  E-mail
diumenge, 03 gener de 2010
Redacció │ Barcelona

Els cossos nord-americans prefereixen ara el patrullatge intensiu a zones d'oci que no els controls estàtics d'alcoholèmia: detecten fins a sis vegades més de positius

ImageSegons informa el diari The Seattle Times, en la mateixa proporció que les policies nord-americanes han augmentat els controls de trànsit a les carreteres durant les festes de nadal, ho han fet els missatges a Twitter o Facebook alertant dels controls de Drogo-alcoholèmia a les carreteres. Al fet hi han contribuït el fet que la majoria de terminals de telefonia als Estats Units comptin amb clients mòbils de les xarxes socials i amb tarifes planes, fet que permet compartir qualsevol tipus d'informació immediatament.

Els estudis demostren que els controls contribueixen a la conscienciació de la seguretat viària per si mateixos; si més no s'ha detectat que aquesta conscienciació s'està perdent en la mesura que s'utilitzen xarxes socials per evitar els controls i poder conduir beguts o sota els efectes de drogues.

De moment la policia de Trànsit de l'estat de Califòrnia ha detectat missatges a Twitter, a altres xarxes socials així com una aplicació del famós iPhone feta expressament per publicar les ubicacions dels controls.

Patrulles de saturació

Aquest fet ha portat als policies nord-americans ha adoptar noves estratègies, i així han començat a dotar de més recursos les patrulles intensives en perjudici dels controls d'alcoholèmia.

Les patrulles de saturació consisteixen en el patrullatge intensiu de zones d'oci. Aquest servei es presta amb nombrosos efectius, i segons dades recollides per la policia de Fresno, mentre que amb controls d'alcoholèmia es detectaven un 1% de conductors positius amb el patrullatge de saturació s'han aconseguit fins a un 7% de positius en el mateix període i volum d'efectius policials.

< Anterior   Següent >
webpolicial » Inici arrow Funció pública i Seg. laboral arrow Joves conductors utilitzen les xarxes socials per evitar els controls Drogues - Alcohol als EUA
Go to top of page